Produse pentru Transport

New content item

Pregătiți-vă flota pentru viitor.

Ungaria: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

Cu 200 de autobuze și 500 de angajați, Tüke Busz Zrt. se asigură că transportul urban din orașul Pécs este punctual – și sigur. Directorul de operațiuni Tavi Tamás ne spune că autobuzele lor parcurg 8,5 milioane de kilometri pe an, ceea ce înseamnă că nevoia lor de fiabilitate și siguranță pentru anvelopele lor este imensă.


Cu ce se ocupă întreprinderea dvs.? Care sunt competențele dvs. principale, în ce domenii vă specializați?

Obiectivul unic al companiei este de a asigura servicii de transport public punctuale în orașul Pécs, bazate pe programul determinat de oraș. Dintre toate orașele cu drept de județ, noi avem cea de-a doua cea mai mare flotă – după Budapesta. Pécs este singurul oraș mare în care transportul public constă exclusiv în autobuze.


Cum ați descrie cheia succesului în afacerea dvs.?

Există aproximativ 145 de mii de locuitori în Pécs, iar o treime dintre aceștia (aproximativ 35 la sută) utilizează transportul public. Aceasta este o proporție excepțională în țară. Dorim să furnizăm servicii de înaltă calitate pentru locuitorii orașului, așa că investim în mod continuu în dezvoltare.  În prezent, vârsta medie pentru flota noastră este mai mică de zece ani, care este din nou un număr mare, luând în considerare nivelul mediu din Ungaria.


De ce v-a interesat o soluție pentru monitorizarea presiunii anvelopelor? Ce beneficii ați văzut? Ați ajut îndoieli la început?

În locul meu de muncă anterior, am fost lider regional în cadrul unei mari companii maghiare pentru distribuție de anvelope și am avut experiență cu problemele legate de anvelope ale flotelor în fiecare zi. Chiar și atunci, la fel ca acum, am considerat că verificarea constantă a presiunii anvelopelor și menținerea acestora la un nivel corespunzător reprezintă o problemă semnificativă. Presiunea anvelopelor are un impact asupra multor aspecte: de exemplu kilometrii parcurși, durata de viață, consumul de combustibil al vehiculului și așadar are un impact masiv asupra costurilor de funcționare. Normal, am avut îndoieli la început, așa că am testat alte două sisteme pe lângă Continental. Le-am testat în același timp cu diferite anvelope, iar după un an și jumătate ContiPressureCheck™ s-a dovedit a fi sistemul cel mai ergonomic.

hungary-quote

Acum că îl utilizați, ce părere aveți despre ContiPressureCheck™? Care sunt beneficiile principale pentru dvs.?

Distanțele parcurse de anvelopele noastre au crescut semnificativ și există tendințe pozitive și în ceea ce privește consumul de combustibil. Nu a fost necesară intervenția de asistență în cazul autobuzelor prevăzute cu acest sistem, deoarece șoferii au observat la timp că ceva este în neregulă cu anvelopa, sau că aceasta a pierdut din presiune. Noi soluționăm două probleme cu această soluție: economisim costurile de intervenție și cele privind schimbarea anvelopei.


Cum v-a ajutat ContiPressureCheck™ să vă îmbunătățiți întreprinderea?

O schemă de stimulare a fost implementată în cadrul companiei noastre, prin care șoferii care reduc consumul de combustibil sunt recompensați. Sistemul de la Continental oferă sprijin excelent deoarece cantități semnificative de combustibil pot fi economisite dacă vehiculul funcționează la o presiune optimă a anvelopelor. Întreținerea flotei este de asemenea mai facilă, deoarece angajații noștri care utilizează sistemul pot avea mai bună grijă de vehiculele pe care le gestionează. Anvelopele noastre au mai mulți kilometri parcurși, ceea ce înseamnă costuri mai reduse per durată de viață. În general, putem economisi mult folosind ContiPressureCheck™.


Care este feedback-ul din partea colegilor/angajaților (ex. Manager de flotă, Manager de atelier, Șofer) care lucrează cu ContiPressureCheck™, (de exemplu privind procesul de montare, condus, întreținere)?
Am putut instala echipamentul după un proces de montare relativ simplu; nu a cauzat probleme deloc. ContiPressureCheck™comunică facil cu computerele noastre de bord. Cu ajutorul Continental, am putut stabili un sistem, unde putem monitoriza starea anvelopelor de pe autobuzele noastre de la distanță. Acest sistem este foarte ușor de utilizat, dar în același timp ne oferă o cantitate mare de date, care nu au necesitat niciun fel de întreținere în ultimul an și jumătate.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Ați recomanda ContiPressureCheck™? De ce, de ce nu?

Cu siguranță aș recomanda utilizarea ContiPressureCheck™către alte persoane, deoarece costul sistemelor se recuperează rapid.


Cum ați evalua interacțiunea cu angajații Continental?
Continental a efectuat până în prezent și efectuează în continuare o activitate post-vânzări remarcabilă. Există o comunicare constantă între noi, aceștia ne solicită opinia privind ce este de îmbunătățit și cum. Acest tip de comunicare a contribuit semnificativ la faptul că acum noi avem intenții serioase în ceea ce privește viitoarea utilizare a sistemului.


Cum adaugă în general Continental valoare la întreprinderea dvs. și cum contribuie aceasta la succesul dvs. - de exemplu, legat de anvelope, reșapare, servicii?
Dorim să ne transportăm pasagerii în siguranță la destinațiile lor, așadar utilizăm anvelope premium. Majoritatea autobuzelor noastre au anvelope Continental. Este important pentru patronul nostru și pentru conducerea companiei să vadă următoarele aspecte: noi utilizăm aceste anvelope în mod economic, atât în ceea ce privește consumul de combustibil cât și în ceea ce privește kilometrii parcurși.