Produse pentru Transport

New content item

Pregătiți-vă flota pentru viitor.

Franța: Express Marée

france web1

Înființată în 1948 și cu sediul principal în Lézignan-Corbières, Franța, compania Express Marée, care este parte din Grupul STEF, este specializată pe transportul și logistica pentru produse alimentare marine în Franța și în străinătate. Directorul tehnic Philippe Barbier își descrie experiențele privind ContiPressureCheck™ și ContiConnect™ într-o întreprindere care este puternic ghidată de termenii foarte scurți ai industriei alimentare.

 

Cu o flotă de 140 de vehicule și 250 de șoferi, Express Marée încarcă pești și produse alimentare marine în porturile Brittany și Pas-de-Calais, ambalând și livrând apoi bunurile către platformele sale din Bordeau, Lézignan și Toulouse. Acestea sunt apoi expediate către specialiști din sector (comercianți de pești și tejghele pentru pești din supermarketuri medii și mari) pentru comerț cu amănuntul.

 

„Profesia noastră în calitate de transportator specializat pe lanțul rece implică constrângeri semnificative privind livrarea. Odată scos din apă, noi avem maxim 24 de ore să livrăm peștele ambalat către diferitele platforme,” explică Philippe Barbier, director tehnic în cadrul Express Marée. Pentru a optimiza managementul întregii sale flote, transportatorul a decis să își echipeze întreaga flotă cu anvelope Continental de distanțe lungi din gama Conti EcoPlus cu ContiPressureCheck™, sistemul digital pentru monitorizarea presiunii și temperaturii anvelopelor de la producătorul german.

 

„În 2016, când nu am avut tehnologie pentru monitorizarea tehnică a vehiculelor, a trebuit să ne uităm la alte soluții de pe piață. Foarte rapid am apelat la soluțiile oferite de Continental. Am ales un produs care furnizează anvelope „eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil” în combinație cu ContiPressureCheck™ și ContiConnect™, o soluție deja operațională. Obiectivul principal a fost mai întâi de a îmbunătăți siguranța șoferului, iar apoi de a îmbunătăți calitatea serviciilor și amprenta noastră de carbon. Anvelopele au fost livrate și echipate în prealabil cu senzori, iar carcasele au fost instalate de reprezentanța noastră Scania. La sfârșitul anului 2017, 80% din flotă a fost echipată cu aceste anvelope iar reparațiile defecțiunilor au scăzut rapid la jumătate. Sperăm să reducem această cifră și mai mult înainte de sfârșitul anului 2018, odată ce întreaga flotă este echipată,” adaugă Philippe Barbier.

Implementarea soluțiilor Continental pentru a preveni incidentele privind anvelopele și pentru a evita inactivitatea neașteptată a fost combinată cu campanii pentru creșterea nivelului de conștientizarea al șoferilor. Aceste campanii s-au concentrat pe citirea ecranului cabinei pentru ContiPressureCheck™, pe importanța presiunii anvelopelor și pe ce este de făcut în caz de avertisment privind presiunea. Continental a suplimentat această instruire cu publicarea unui ghid cu cele mai bune practici. Un parteneriat autentic a fost stabilit între companie și Continental, unul dintre obiective fiind asigurarea faptului că șoferii doresc să vină și să muncească pentru Express Marée datorită condițiilor de lucru excelente.

france web2

Cel de-al doilea pas, care a fost deja implementat la sediul principal din Lézignan, a fost să instalăm stația de citire pentru locație pentru a compila automat datele anvelopelor atunci când vehiculele trec prin locațiile transportatorului. Aceste date, transmise prin senzorii dotați în interiorul anvelopelor, vor fi apoi accesibile pentru managerul de flotă de pe portalul web Conticonnect™.


Platforma digitală acordă managerului de flotă acces imediat la condiția flotei, permițându-i să abordeze problemele urgente fără întârziere și să programeze întreținerea continuă a vehiculelor datorită generării de rapoarte specifice care pot fi partajate cu operatorul.


Suplimentar, platforma poate să trimită în mod automat notificări prin e-mail și SMS către diferite părți (operațiuni, prestatori de servicii privind anvelopele, etc.) astfel încât aceștia să poate acționa imediat dacă se identifică defecte serioase privind presiunea sau temperatura.

 

Reînnoirea flotei de anvelope, instalarea ContiPressureCheck™ și instalarea ulterioară a unității de citire pentru locație permite acum ca Express Marée să optimizeze utilizarea flotei sale.


Express Marée s-a bucurat de următoarele avantaje în comparație cu 2015:

  • Reducere semnificativă a defecțiunilor privind anvelopele
  • Reducerea costurilor legate de reparații
  • Reducerea emisiilor poluante
  • Reducerea consumului de combustibil
  • Acum presiunea anvelopelor a fost complet optimizată, ceea ce crește performanțele și durabilitatea anvelopelor, îmbunătățind în același timp siguranța.

„Parteneriatul dezvoltat cu Express Marée susține politica privind managementul calității pe care și-a asumat-o compania, în mod deosebit de la certificarea ISO 9001 din 2013,” încheie Stéphane Guyonnet, manager conturi mari din cadrul Continental. „Clientul nostru lucrează în vederea îmbunătățirii continue a metodelor de transport. Soluțiile tehnice furnizate de Continental îl ajută să atingă acest obiectiv și sunt în conformitate cu politica RSC (responsabilitate socială corporativă).”