Produse pentru Transport

VECTO

Se apropie schimbarea. Noi suntem pregătiți. Dumneavoastră?

Munca în domeniul transporturilor
implică provocări dificile.

Mențineți lumea în mișcare.

Suntem de părere că sustenabilitatea este cheia.

 
Start

2020 este anul acțiunii.

Pentru a menține lumea în mișcare, cu toții trebuie să acționăm și să investim chiar de astăzi în schimbare. Nu doar pentru a rămâne competitivi pe viitor dar, mai presus de orice, pentru a trăi pe o planetă mai sănătoasă. Din acest motiv, reducerea consumului de combustibil și, prin urmare, a emisiilor de CO₂ este importantă. Pentru a combate schimbările climatice în conformitate cu Acordul de la Paris, au fost introduse primele reglementări privind emisiile de dioxid de carbon pentru noile vehicule grele (HDV). Acestea presupun reducerea emisiilor medii de CO₂ provenind de la vehiculele grele cu 15% până în 2025 și cu 30% până în 2030, față de 2019/2020. Pentru a ne asigura că sunt atinse obiectivele de reducere, Comisia Europeană a introdus un instrument de simulare computerizată denumit VECTO — prescurtare pentru Instrumentul de calculare a consumului de energie al vehiculelor.

TOTUL DESPRE REGULAMENTELE PRIVIND EMISIILE DE CO₂ & VECTO

Cine este afectat de aceste reglementări? Cum vor face noile reglementări privind emisiile de CO₂ ca transportul rutier să fie mai eficient? Ce este VECTO? Cum va oferi o transparență crescută cu privire la cheltuielile flotei dvs.? Care sunt principalii contribuitori la consumul de combustibil și emisiile de CO₂? Citiți infograficul pentru a afla.

Start
 

Video explicativ: Instrumentul de calculare a consumului de energie al vehiculelor (VECTO) este un instrument de simulare care folosește date de performanță certificate pentru a măsura consumul de combustibil și emisiile de CO₂ pentru configurațiile individuale ale vehiculelor.

Instrumentul și parametrii VECTO

Aflați mai multe despre reglementările privind emisiile de CO₂, VECTO și de ce aceste lucruri sunt atât de importante.

Primele reglementări europene privind dioxidul de carbon (CO₂) pentru vehicule grele (HDV) au un obiectiv foarte simplu: reducerea radicală a emisiilor de CO₂ provenind de la camioane, autobuze și autocare. Pentru a ne asigura că sunt atinse obiectivele de reducere, Comisia Europeană a introdus un instrument de simulare computerizată denumit VECTO - prescurtare pentru Instrumentul de calculare a consumului de energie al vehiculelor. Folosind VECTO, producătorii de vehicule pot simula consumul de combustibil și, prin urmare, emisiile de dioxid de carbon pentru diversele configurații de vehicule grele.

Citiți mai multe
Why will VECTO be important to me?

Cum va fi afectată afacerea dvs. din domeniul transporturilor?


Noile reglementări menite să reducă emisiile de dioxid de carbon (CO₂). Pentru a obține reducerea emisiilor, producătorii de camioane trebuie să investească în dezvoltarea de tehnologii care fac vehiculele lor mai eficiente din punctul de vedere al consumului, deoarece consumul de combustibil este direct legat de emisii. Aceasta nu doar va duce la folosirea unei cantități mai reduse de combustibil de către flota dvs. pe viitor, ci va oferi și o transparență crescută în ceea ce privește configurațiile individuale ale vehiculelor.

Citiți mai multe
Configurații de vehicule VECTO


Care configurații de vehicule sunt afectate?

The regulations apply to a huge range of trucks — from two axles upwards and either rigid or articulated. Vehicles like these contribute 70% of the total CO₂ emissions from heavy-duty vehicles. The regulations are continuously being reviewed and extended to additional truck, trailer, bus and coach configurations and vehicle groups. Further regulations took effect in January 2020.

Citiți mai multe
3 factori principali ce influențează emisiile și consumul de combustibil

Știați că?

Nivelul de emisii de CO₂ este direct legat de consumul de combustibil. Principalii trei factori care influențează consumul de combustibil și emisiile sunt motorul vehiculului, coeficientul aerodinamic și rezistența la rulare a anvelopelor.

3 factori principali care influențează consumul de combustibil și emisiile de CO₂ sunt

3 factori principali care influențează consumul de combustibil și emisiile de CO₂ sunt: motorul, aerodinamica și rezistența la rulare a anvelopelor.