Produse pentru Transport

stage_goods_TT

Segmentul Goods

Tire Technology International desemnează Continental drept Producătorul de anvelope al anului 2017

16/02/2017
  • Un comitet de experți la nivel înalt recunoaște investițiile excepționale ale producătorului de anvelope în domeniul cercetării și dezvoltării, testării și echipamentelor de producție

  • Strategia de creștere pe termen lung Vision 2025 a avut drept rezultat un număr impresionant de inovații și proiecte de excelență în 2016

  • Trei factori s-au dovedit decisivi: Centrul de Înaltă Performanță Tehnologică; cauciucul natural din rădăcini de păpădie; și o creștere masivă a capacității


În cadrul târgului Tire Technology Expo 2017, care a avut loc la Hanovra între 14 și 16 februarie, Continental a primit din partea revistei britanice “Tire Technology International” titlul de Producătorul de anvelope al anului, distincție acordată pentru prima dată în anul 2008. Prin intermediul acestui premiu, un comitet de experți la nivel înalt format din 27 de membri, printre care experți din Europa, Japonia, India și Statele Unite, a recunoscut investițiile pe care Continental le-a inițiat de-a lungul ultimelor douăsprezece luni. “Suntem foarte bucuroși că am primit acest premiu, deoarece acest lucru înseamnă recunoașterea mai multor proiecte tehnologice și inovații pe care le-am realizat, lucrând constant în direcția îndeplinirii strategiei noastre de creștere pe termen lung Vision 2025,” a declarat Nikolai Setzer, membru al Comitetului Executiv al Continental AG responsabil cu Achizițiile la nivel corporativ și directorul diviziei Anvelope, al patrulea producător de anvelope la nivel mondial, cu vânzări de peste 10 miliarde de Euro. “În același timp, acordarea distincției de cel mai inovator producător de anvelope constituie o motivație importantă pentru echipa noastră globală – formată acum din peste 50.000 de angajați – în direcția continuării pe acest drum, pas cu pas.”

Continental_Oliver_Schramm_01

Oliver Schramm, Head of Development Production Technology la Continental

Printre inovațiile Continental care au convins juriul s-au numărat deschiderea în iunie 2016 a Centrului de Înaltă Performanță Tehnologică din Korbach, Germania; proiectul Taraxagum care implică crearea unui centru de cercetare în Anklam, Germania, pentru industrializarea cauciucului natural din rădăcini de păpădie; și producerea primei anvelope pentru camioane din lume fabricată din cauciuc din păpădie. Juriul a menționat și anunțul privind un centru de cercetare și dezvoltare pentru anvelope destinate agriculturii în Lousado, Portugalia, și extinderea operațiunilor de producție a anvelopelor pentru camioane desfășurate de către Continental în Otrokovice, Republica Cehă.

 

“Consumatorii tuturor tipurilor de anvelope, de la anvelope ultra-performante până la cele destinate agriculturii, de pe piețe din Europa până în China vor beneficia de angajamentul excepțional al Continental în investiții pentru cercetare și dezvoltare, testare și producție din ultimele 12 luni. Felicitări Producătorului de anvelope al anului!” a spus Graham Heeps, redactor șef al Tire Technology International și președintele juriului. Acest premiu anual pentru inovație și excelență onorează idei deosebit de bune și munca intensă depusă în industria proiectării și producției de anvelope. Candidații sunt fie nominalizați de către cititorii revistei Tire Technology International sau propuși de către echipa redacțională. Apoi, comitetul de experți independenți votează pentru a alege câștigătorii.

Continental_Tire Manufacturer of the Year award _02

Tire Technology International desemnează Continental drept Producătorul de anvelope al anului 2017

Continental_Logo Tire Manufacturer of the Year 2017_03

Official logo of the 2017 Tire Technology International Award

În contextul strategiei sale Vision 2025, începând din anul 2011 Continental a investit deja peste 3 miliarde de Euro în construcția unor noi fabrici în Hefei (China), Kaluga (Rusia) și Sumter (Carolina de Sud/ SUA). Din această sumă, 350 de milioane de Euro au fost investiți anual în extinderea fabricilor companiei din întreaga lume. Împreună cu construcția sistemului unic Continental Automated Indoor Braking Analyzer (AIBA) - sistem de analizare a frânării aflat pe circuitul de testare Contidrom, deschiderea Centrului de Înaltă Performanță Tehnologică (HPTC) la fabrica Korbach, Germania, a atras foarte multă atenție. Prin intermediul interconectării inteligente în rețea a tuturor echipamentelor de producție HPTC generează practic descoperiri noi în timp real. Acestea sunt apoi transmise către fabricile de producție a anvelopelor Continental din întreaga lume, pentru a stimula noi îmbunătățiri ale eficacității și eficienței. în 2016, pentru prima dată, Continental a produs la nivel global peste 150 de milioane de anvelope pentru autoturisme și camioane ușoare, obținând în același timp un echilibru regional mult mai bun între EMEA, Americi și APAC în ceea ce privește producția și vânzările. Drept urmare, Continental se află pe drumul bun înspre realizarea strategiei sale Vision 2025.

De altfel, comisia de experți care a jurizat în cadrul Tire Technology International a ajuns la aceeași concluzie și anterior, atunci când Continental a fost desemnat și Producătorul de anvelope al anului în 2014. În același timp, Continental a obținut premiul pentru inovație în producția de anvelope pentru așa-numita fabrică ContiLifeCycle din Hanovra-Stoecken, care a convins experții prin intermediul unei abordări integrate, combinând tehnologia de reșapare la cald și la rece cu o unitate de reciclare a cauciucului care este încă unică la nivel global.

Contact


Continental Automotive Products SRL

Avram Imbroane nr.9,

300129, Timișoara.

+40 356 404 200

+40 356 404 371