Produse pentru Transport

stage_goods_TT

Segmentul Goods

Echipele de curse KAMAZ-Master câștigă Raliul Dakar și cursa Africa Eco Race cu anvelope Continental

31/01/2017
  • Camioanele de curse KAMAZ-Master echipate cu anvelope Continental ca parte a cooperării pentru produse noi

  • Anvelopele premium au dat dovadă de o înaltă performanță și de rezistență maximă la uzură pe terenuri dificile pe parcursul tuturor etapelor din ambele curse

  • Specialiștii Continental vor integra / utiliza informațiile obținute în ceea ce privește performanța la dezvoltarea viitoare a anvelopelor

Moscova / Hanovra, 31 ianuarie, 2017. Echipele de raliu ale KAMAZ-Master au câștigat Raliul Dakar 2017 și Africa Eco Race 2017, două dintre cele mai solicitante curse în deșert, cu anvelope Continental. Acoperind mii de kilometri de drumuri cu macadam, creste montane dificile și nisipurile deșertului, anvelopele premium au arătat continuu înaltă performanță și rezistență la uzură optimă pe parcursul diferitelor etape ale curselor. Cele două raliuri transfrontaliere au marcat începutul cooperării, în ceea ce privește produsul, între fabricantul german de anvelope premium Continental și echipa de raliu rusă KAMAZ-Master. Ca parte a cooperării, atât camioanele de curse KAMAZ-Master, cât și camioanele de asistență, au fost echipate cu anvelope Continental.

În timp ce Eduard Nikolaev și echipajul său au terminat etapa finală a Raliului Dakar 2017 cu un avans de 19 minute, celălalt echipaj KAMAZ-Master, condus de Dmitry Sotnikov, s-a clasat pe locul al doilea. Pilotul câștigător, Eduard Nikolaev, recunoaște meritele fabricantului german de anvelope: “Nu am avut parte de niciun fel de probleme pe parcursul cursei. În plus, după prima săptămână de cursă anvelopele au fost cele care ne-au condus spre victorie. A doua jumătate a Dakarului a fost punctul de turnură care a determinat efectiv clasarea echipajelor noastre pe primele două locuri în clasamentul general al categoriei camioanelor. Mulțumită înaltei performanțe a anvelopelor Continental, spre deosebire de rivalii noștri, nu am pierdut timp cu schimbarea anvelopelor.”

Africa Eco Race 2017 a văzut victoria obținută de echipajul lui Andrey Karginov, în timp ce echipajul lui Sergey Kuprianov a terminat pe locul patru.  

 “Suntem bucuroși că anvelopele noastre au ajutat KAMAZ-Master să obțină binemeritatele victorii. Rezultatele echipelor de curse ale acestora sunt impresionante și suntem mândri să vedem că anvelopele noastre au făcut față condițiilor extreme. Acestea și-au dovedit caracteristicile speciale: rezistența la deteriorare și performanță maximă off-road. Acum vom utiliza datele pe care le-am obținut pe parcursul curselor pentru a integra aceste informații noi în dezvoltarea viitoare a anvelopelor de la Continental”, a afirmat Jaron Wiedmaier, director general al Continental Tires Russia.

Echipa de raliu KAMAZ-Master a fost înființată în 1988 și este singura echipă a fabricantului de camioane care a reprezentat cu succes Rusia la curse internaționale. Piloții KAMAZ-Master participă la raliul transcontinental Dakar din 1990. În acest an, echipa a câștigat acest raliu dificil pentru a paisprezecea oară. Este de asemenea de trei ori câștigătoare a Cupei Mondiale de Raliu Off-Road și de patru ori câștigătoare a raliului Drumul Mătăsii. KAMAZ-Master este de asemenea o câștigătoare frecventă a diverselor curse naționale din Rusia.

Contact


Continental Automotive Products SRL

Avram Imbroane nr.9,

300129, Timișoara.

+40 356 404 200

+40 356 404 371