Produse pentru Transport

New content item

Testul practic o dovedește: Anvelopele Premium de la Continental economisesc combustibil

03/05/2016
  • Companii de transport din trei țări europene participă la competiția „Beat the Best”
  • Câștigătorul economisește cu anvelopele Conti EcoPlus
  • Economie de costuri de până la 5.000 € per camion cu ajutorul anvelopelor Continental de generația a treia

Hanovra, 3 mai 2016 Anvelopele Premium de la Continental nu oferă doar o performanță de rulare și caracteristici fiabile la frânare, ci oferă și o reală economie de combustibil. Acest fapt este dovedit de competiția „Beat the Best” care tocmai s-a încheiat, în cadrul căreia participanții au putut testa eficiența economică a anvelopelor Continental de generația a treia, în comparație cu alte mărci Premium. Rezultatele vorbesc de la sine: Într-un interval de șase luni, câștigătorul din Germania a economisit 3,85 litri de combustibil la 100 de kilometri. În același interval, economia primului clasat din Cehia a fost de 2,55 litri.

În total, 40 de companii de transport din trei țări europene au acceptat oportunitatea de a testa eficiența consumului de combustibil a anvelopelor Premium de la Continental în propria flotă. Scopul competiției bianuale „Beat the Best” este acela de a introduce potențialul maxim de economisire al anvelopelor Continental de cea mai recentă generație. 

Înmânarea diplomei către firma Vendel din Germania, clasată pe primul loc, de la stânga la dreapta: Michael Vendel, Herbert Vendel, Timo Röbbel.

În Germania, compania de transport Franz-Peter Vendel GmbH & Co. KG este câștigătoarea competiției actuale. Șoferul acestei companii, Johannes Jeub a economisit cu anvelopele Continental 3,85 litri de combustibil la 100 de kilometri. Locul al doilea, cu o economie de 2,30 litri a fost șoferul Thomas Moser de la compania de transport Gotthold Haller. Și cel de-al treilea clasat, Thomas Stohrer este tot un angajat al companiei de transport Haller. Acesta a obținut o economie de 2,16 litri la 100 de kilometri.

Pentru regiunea Cehia / Slovacia, câștigătorul se numește Petr Němeček, șofer al companiei cehe de transport Zlíntrans, care a economisit cu ajutorul anvelopelor Conti EcoPlus 2,55 litri de combustibil la 100 de kilometri. La o diferență foarte mică, cel de-al doilea clasat, Zdenek Lousek de la compania cehă de transport Roline, a obținut o economie de 2,42 litri. Locul al treilea a fost obținut de Jozef Molobicky, șofer al companiei de transport Comextrans din Slovacia, care a economisit 2,30 litri la 100 de kilometri.

Familia de anvelope Conti EcoPlus convinge datorită potențialului său ridicat de economisire de combustibil

Competiția de economisire de combustibil „Beat the Best” a fost înființată în anul 2008 de Continental și se desfășoară în mai multe etape. Mai întâi, șoferul sau responsabilul de parc auto al companiei de transport participante documentează pe o perioadă de șase luni consumul de combustibil cu anvelopele montate pe vehicul. După înlocuirea anvelopelor cu noile anvelope de generația a 3-a de la Continental și încă șase luni de rulare, se compară consumul de combustibil înainte și după.
La o economie de motorină de 2,55 respectiv 3,85 litri la 100 de kilometri per vehicul și un rulaj de 120.000 de kilometri pe an, companiile de transport câștigătoare economisesc între 3.000 și 5.000 de euro per camion. Acest calcul se bazează pe prețul motorinei valabil la data concursului, de circa 0,92 euro în Cehia și 1,10 euro în Germania.