Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Visual Alignment Indicator™

VAI_teaser

VAI™ - indicatorul vizual al alinierii roților evidențiază roțile centrate greșit.

Vibrațiile din volan sau rotirea liberă a roților de direcție sunt indicatori clari pentru șofer că trebuie verificată centrarea roților vehiculului. Cu toate acestea, descentrările roților mici rămân deseori neobservate. Acest fapt are ca rezultat costuri inutile ca urmare a uzurii anvelopelor, deteriorării carcasei și consumului crescut de combustibil. Acest lucru poate fi evitat cu ajutorul VAI™ de la Continental. 

Tehnologia inovatoare VAI de la Continental vă ajută să obțineți cele mai mici costuri de exploatare. 

La fel de ușor pe cât de este eficient: pe măsură ce anvelopa se uzează indicatorii VAI de pe umerii interiori și exteriori ai anvelopei se schimbă. Prn compararea simplă cei doi indicatori vor indica dacă roțile sunt centrate corect sau nu. În cazul unei uzuri neuniforme centrarea roților trebuie verificată și reglată dacă este necesar. Roțile descentrate nu numai că vor avea impact asupra duratei de viață a anvelopelor dar vor crește de asemenea consumul de combustibil. Dacă cei doi indicatori se potrivesc, acest lucru înseamnă că anvelopele se uzează uniform și că sunt centrate corect. Noua tehnologie VAI este disponibilă pentru toate anvelopele de 22.5" de pe axul de direcție Generația 3 Conti EcoPlus HS3 și Conti Hybrid HS3. 


Funcționarea VAI™

Start

Uzura anvelopei ce rezultă din centrarea greșită a roților.

Centrarea optimă a roților

Când roțile sunt centrate corect anvelopele se uzează uniform pe ambele părți.

Convergența roților

Anvelopele de pe față ce sunt îndreptate spre interior se uzează mai mult pe partea externă decât pe partea internă.

Convergența negativă a roților

Umerii interiori se uzează mai mult față de umerii exteriori atunci când anvelopele de pe axul din față sunt întreptate spre exteior.

Deviere

Dacă axele nu rulează paralel una față de cealaltă vehiculul trage într-o parte. Ca rezultat al direcției opuse anvelopele se uzează mai mult pe o parte.

Avantajele VAI™ pentru dumneavoastră:

Kilometraj crescut
Centrarea optimizată a roții reduce uzura anvelopei. Acest lucru poate avea ca rezultat un kilometraj cu până la 10 % mai mare.

Maximizarea duratei de viață a anvelopei
Uzarea pe o parte a anvelopei poate deteriora de asemenea carcasa. Valoarea de revânzare a carcasei poate fi menținută prin centrarea corectă a roții.

Consum de combustibil optimizat
Un vehicul cu centrare corectă poate economisi cu până la 3 % combustibil - în cazuri extreme economisirea poate fi chiar mai mare.

Sistem de avertizare anticipat ușor de folosit
Nu sunt necesare instrumente sau cunoștințe anterioare pentru a citi și interpreta indicatorii.