Produse pentru Transport

New content item

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu performanța înaltă.

Eticheta UE pentru anvelope

eu-tire-label-image

Eticheta UE pentru anvelope transmite îmbunătățiri continue ale produsului

Continental salută introducerea etichetei UE pentru anvelope. Aceasta oferă operatorilor de flotă și retailerilor de anvelope informații obiective, fiabile și comparabile despre trei caracteristici de performanță importante ale anvelopei.

Dați clic pe generatorul etichetei UE pentru anvelope pentru a găsi direct valorile etichetei UE pentru anvelope sau pentru anvelopa dumneavoastră favorită sau orice altă anvelopă actuală pentru camioane de la Continental.


EU Tire Label Truck

Eticheta UE pentru anvelope – Ce vă spune?

Parlamentul European a adoptat un regulament pentru a introduce o etichetare standardizată pentru anvelope în toată Europa. De la 1 noiembrie 2012 eticheta UE pentru anvelope va fi obligatorie pentru toate anvelopele ce sunt produse după 1 iulie 2012. Scopul este acela de a crește siguranța și eficiența economică și ecologică a transportului rutier și de a reduce consumul total de energie cu 20 % până în 2020.

Cele trei aspecte ale eficienței, siguranței și mediului sunt prezentate pe etichetă în următoarele categorii: eficiența consumului de combustibil, aderența la carosabilul umed și zgomotul de rostogolire extern. Principiul este astfel similar etichetei de eficiență a energiei ce apare pe mașinile de spălat, frigidere și alte aparate electrice de uz casnic. 

Prin urmare, consumatorul este capabil să compare în mod obiectiv anvelopele și să includă aceste cunoștințe, împreună cu alte criterii, în decizia sa de achiziționare. La fel ca și cele trei valori de pe etichetă există alte criterii ce sunt relevante pentru siguranță și eficiență. Acestea includ, de exemplu, kilometrajul, performanța la frânare pe suprafețe uscate, stabilitatea în timpul deplasării și capacitatea de reșapare.

Wet Grip

Cum se citește eticheta?

Aderența pe carosabilul umed / performanța la frânare

Distanța de frânare în condiții de vreme umedă de la A (scurtă) la G* (mai lungă).

Aderența la carosabilul umed este una dintre cele mai importante proprietăți de siguranță ale unei anvelope. O valoare bună înseamnă o distanță scurtă de frânare pe un drum umed. Îmbunătățirea cu o clasă înseamnă o reducere a distanței de frânare cu 5 până la 10 metri în cazul unei frânări totale de la 80 km/h. În cazul unei situații de urgență, fiecare metru contează și ar putea fi factorul crucial în evitarea unui accident.

Eu Label Fuel Efficiency

Eficiența consumului de combustibil / rezistența la rostogolire

Consumul de combustibil de la A (scăzut) la G* (mai mare).

Rezistența la rostogolire influențează în mod semnificativ consumul de combustibil al unui camion și prin urmare joacă un rol important din punct de vedere economic și ecologic. Acest lucru se datorează faptului că un consum scăzut de combustibil are un efect pozitiv asupra amprentei de carbon a vehiculului. 

Se pot realiza economisiri de până la 3,5 l/100 km  între două clase (de ex. B și C).

EU Label Noise

Zgomot de rulare extern / emisia zgomotului

Nivelul sunetului este pe unde sonore de la 1 (silențios) la 3 (mai zgomotos).

Zgomotul de rostogolire a unei anvelope de camion contribuie la zgomotul traficului și astfel, la poluarea fonică a mediului. La fel ca și valoarea măsurată în decibeli, eticheta va afișa nivelul de zgomot pe clase de unde sonore de la 1 la 3. Trei unde sonore indică faptul că anvelopele depășesc limita ce va fi în vigoare din 2016. Anvelopele cu două unde sonore sunt sub această limită pe viitor, cu o undă sonoră anvelopele sunt sub nivel cu mai mult de 3 dB. O schimbare a nivelului sunetului cu 10 dB echivalează cu înjumătățirea sau dublarea volumului.


* G nu este utilizat

Alte Subiecte