Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Vrem să ajutăm angajații pe drumurile carierei lor individuale.

article_66w_image1

Activitatea pentru anvelopele vehiculelor comerciale este în creștere. O nouă direcție strategică precum și noile tehnologii și produse deschid calea spre viitor. Angajații calificați și motivați reprezintă factorul decisiv pentru a fi capabili de a urma această cale. Diana Hoppe, Șef Resurse Umane (HR), a acordat un inverviu în care a vorbit despre unitatea de afaceri de Anvelope pentru vehicule comerciale (CVT) ca un angajator atractiv, la nivel mondial.

Doamna Hoppe, cum sperați să stabiliți că unitatea de Anvelope comerciale (CVT) este un angajator atractiv?

“Angajații noștri cred că potențialul de creștere al CVT este la fel de interesant ca și puterea sa inovatoare, gama sa de aplicații tehnice, procesele sale de provocare și varietatea sa de produse. Aceștia apreciază de asemenea ierarhiile plate, ce le permit să cadă de acord asupra problemelor în mod rapid și eficient. Acest lucru a fost descoperit în seminariile internaționale ale angajaților, pe care le-am desfășurat anul trecut pe tema caracteristicilor atractive ale CVT.

Considerând că sunt total mulțumit de munca mea la CVT, cum mă pot dezvolta în continuare?

“Ne ajutăm angajații să își îmbunătățească calificările lor – atât în ceea ce privește comportamentul lor de management precum și apitudinile tehnice, sociale sau metodice. Există de asemenea programe de dezvoltare pentru a câștiga experiență în proiecte și activitate pentru diferite funcții. Scopul este de a ajuta angajații noștri să depășească posibilele probleme, de a face ceva complet diferit. Mai ales atunci când vorbim despre tehnologii de viitor, este important de asemenea să gândim dincolo de noțiunea de anvelope. Continental are multe de oferit, deoarece suntem singurul furnizor de automobile ce oferă anvelope și alte tehnologii. Angajații noștri trebuie să încerce să înțeleagă noile tehnologii, să dezvolte produse inovatoare și de asemenea să privească dincolo de propriile lor orizonturi atunci când vine vorba despre tehnologia anvelopei.”

Este posibil să ai o carieră nu doar în profesia ta actuală?

“Aici, la CVT, vom acorda mai multă atenție pentru a asigura faptul că vom construi cariere individuale chiar și transfuncționale pentru a permite angajaților să obțină o gamă mai vastă de calificări. Nu voi învăța cum să gândesc inovator dacă fac mereu același lucru. În cel mai bun caz, angajații vor fi lucrat într-o altă divizie, în străinătate – în cadrul corporației sau înainte de a se alătura celor de la Continental – și au avut un alt loc de muncă. O carieră nu înseamnă numai să îți faci drum spre vârf – este vorba de asemenea despre creștere în ceea ce privește raza de acțiune și responsabilități. Un lucru importat de reținut este acela că fiecare carieră este individuală. Și rețineți faptul că nu suntem “doar” un producător de anvelope ci un lider furnizor de automobile la nivel mondial. Pe baza întregului portofoliu Continental putem oferi o gamă largă de perspective, dincolo de anvelope, centrate în jurul tehnologiilor de viitor.”

Competențele lingvistice sunt la fel de importante, nu-i așa?

“Absolut! Din moment ce CVT este o afacere la nivel mondial, abilitățile de limbă angelză au o mai mare importanță. Cu toate că  limba engleză este deja vorbită într-o serie de domenii, nu toți angajații au competențele de limba engleză de care au nevoie. De îndată ce angajații doresc să facă o mișcare către roluri centrale sau proiecte internaționale, acest lucru se dovedește a fi dificil fără cunoașterea limbii engleze. Astfel, intensificăm accentul din a face abilitățile temeinice de limbă engleză să devină o cerință atunci când angajăm o persoană nouă. Suplimentar, mai multe sesiuni de instruire vor fi oferite pentru a ajuta angajații să își îmbunătățească abilitățile de limba engleză în viitor.

Și, din moment ce toți vorbim limba engleză, nu uitați de avantajul pe care îl implică:  angajăm oameni care nu au nevoie să vorbească nici un cuvânt în limba germană, chiar și în Germania.“