Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Continental prezintă primele anvelope testate fabricate din cauciuc de păpădie Taraxagum™

Producătorul internațional de anvelope și furnizorul de automobile Continental a ajuns la un reper inportant în proiectul său de cercetare pentru industrializarea cauciucului din păpădie în producția de anvelope. În prezentările de la Salonul Auto Internațional (IAA) pentru vehiculele comerciale din Hanovra, Continental a prezentat primele anvelope testate fabricate dintr-un material inovator pe care compania l-a denumit Taraxagum, derivat din numele botanic al păpădiei (taraxacum). Cauciucul natural din benzile de rulare ale anvelopelor testate a fost complet înlocuit cu Taraxagum. Acest pas important duce compania Continental mai aproape de atingerea scopului său de a face producția de anvelope mai durabilă și mai puțin dependentă de materiile prime tradiționale.

Image


teaser_66w_image2

“După mai mulți ani de muncă de dezvoltare desfășurați împreună cu Institutul Fraunhofer, suntem încântați să trecem primele anvelope fabricate din păpădie la drum. În scopul de a utiliza cel mai bine randamentul producției obținute până astăzi, am decis să construim anvelope de cauciuc de iarmă pentru autoturisme, deoarece conțin un procent ridicat de cauciuc natural,” explică Nikolai Setzer, Membru al Comitetului Executiv Continental și responsabil pentru Divizia de Anvelope. Continental intenționează să industrializeze cauciucul de păpădie și să îl introducă în producția de serie în următorii cinci până la zece ani. Anvelopele vor fi supuse unor teste amănunțite pe terenurile demonstrative Contidrom în apropiere de Hanovra precum și în Arvidsjaur, Suedia. Setzer subliniază: “Acest lucru este de cea mai mare importanță, deoarece nu vom face nici un compromis când vine vorba de performanță.”

teaser_66w_image3

“Procesul de dezvoltare al Taraxagum a fost foarte promițător până în prezent și continuăm industrializarea împreună cu partenerii noștri. Suntem foarte încrezători de faptul că rezultatele noastre de cercetare curente vor fi confirmate prin testarea anvelopelor și vor întruni obiectivele de performanță,” adaugă Dr. Andreas Topp, Șeful Departamentului de Materiale și Dezvoltare a Procesului precum și al Industrializării anvelopelor de la Continental. Prin cercetări intensive în colaborare cu Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară și Ecologie Aplicată (IME), Institutul Julius Kühn și amelioratorul de plante Aeskulap GmbH, a fost cultivată un tip de păpădie rusească robustă ce are o producție foarte bună.

Obiectivul pe termen lung al proiectului este acela de a găsi o soluție viabilă din punct de vedere ecologic, economic precum și social pentru cererea tot mai mare de cauciuc natural. Păpădia rusească poate fi cultivată pe terenuri neutilizate anterior în regiuni temperate din întreaga Europă care sunt de asemenea apropiate de fabricile de anvelope Continental. Acest lucru scurtează rutele de transport și reduce impactul asupra mediului. În luna mai 2014, proiectul cauciucului din păpădie a fost distins cu prestigiosul premiu pentru mediu și afaceri “GreenTec“ din categoria Automobilitate.

teaser_66w_image4