Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Premiul European de dezvoltare durabilă pentru fabrica ContiLifeCycle

În noiembrie 2013, Continental a primit Premiul European de dezvoltare durabilă a transportului pentru noua sa fabrică ContiLifeCycle din Hanovra-Stöcken, ce combină reșaparea avansată a anvelopei din punct de vedere tehnic cu reciclarea ecologică a cauciucului. Editura HUSS din Munchen oferă Premiul European de dezvoltare durabilă a transportului la fiecare doi ani pentru a recunoaște dezvoltările și realizările din industria de vehicule comerciale cu privire la produsele cu dezvoltare durabilă.

Juriul format din șapte experți renumiți din domeniul cercetării, tehnologiei și transportului a oferit cele mai mari note fabricii  noi ContiLifeCycle. Au fost evaluate și cotate trei categorii: 1. Economia: Optimizarea procesului și economisirea costurilor (30%); 2. Ecologia: Evaluarea ciclului de viață a produsului (40%); 3. Responsabilitatea socială: Conservarea resurselor mediului, protecția mediului, condițiile de la locul de muncă (30%).

Image

Echipamentul inovator și avansat din punct de vedere tehnic este folosit la fabrica ContiLifeCycle pentru a reprocesa anveloplee uzate de cauciuc în cadrul unui proces de reșapare la cald, care conservă resursele. Acest proces utilizează în jur de 50% mai puțină energie și în jur de 80% mai puțină apă în comparație cu producția de anvelope noi. Deșapatele ce sunt produse în timpul reșapării sunt ulterior procesate în reciclatul de cauciuc, care este utilizat în producția de anvelope noi și anvelope reșapate. Acest proces poate elimina 7.800 de tone metrice de dioxid de carbon din procesul de producție în fiecare an; cantitatea de deșeuri fiind redusă cu 80%. Anvelopele reșapate oferă aceleași caracteristici de performanță și rezistență la rulare ca și anvelopele noi.