Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Premiul Joseph von Fraunhofer din 2015 decernat pentru cauciucul din păpădii

Premiul Joseph von Fraunhofer 2015 oferit pentru Cauciuc din Păpădie

În luna iunie 2015, oamenii de știință de marcă din proiectul intitulat "RUBIN – Apariția la nivel industrial a cauciucului natural din păpădii" au primit prestigiosul premiul Joseph von Fraunhofer pentru cercetările lor despre păpădia rusească și dezvoltarea unor prototipuri de anvelope auto pe baza cauciucului din păpădii. În acest proiect colaborează cu succes Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară și Ecologie Aplicată (IME, filiala Münster), Institutul pentru Biologia și Biotehnologia plantelor al Universității din Münster și Divizia de Anvelope Continental din Hanovra.

Premiul a fost decernat în Wiesbaden, Germania Prof. Dirk Prüfer, Dr. Christian Schulze Gronover (IME și Institutul de Biologie și Biotehnologie a Plantelor) și Dr. Carla Recker (Continental).  "Suntem onorați să primim acest premiu prestigios pentru proiectul nostru comun," spune Dr. Carla Recker. "Acest început va face producția de anvelope și mai ecologică, fără compromiterea standardelor noastre de înaltă calitate sau pierderea performanței."

Fraunhofer a decernat premii anuale pentru realizări științifice remarcabile din 1978. Premiile Joseph von Fraunhofer sunt acordate cercetătorilor care rezolvă probleme aferente punerilor în practică.  Premiul îl comemorează pe Joseph von Fraunhofer (1787 – 1824), optician și fizician, care a utilizat rezultatele muncii ștințifice pentru a dezvolta produse inovatoare.