Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Continental câștigă Premiul GreenTec în 2014 pentru cauciucul din păpădie

Producătorul de anvelope de marcă și furnizorul de automobile, Continental și Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară și Ecologie Aplicată (IME) de la Universititatea Münster au fost onorate cu premiul GreenTec în 2014 pentru proiectul lor de co-dezvoltare "RUBIN – Apariția la nivel industrial a cauciucului natural din păpădie." O comisie de 60 de jurați formată din experți din industrie, mediul academic, asociații comerciale și mass-media au considerat acest proiect a fi un exemplu remarcabil de angajament față de mediu și de pionierat pentru tehnologia de mediu la categoria "Automobilitate." Ceremonia de premiere a avut loc în data de 4 mai la Munchen la începutul IFAT, cel mai mare târg de afaceri internațional pentru tehnologia de mediu. Premiile GreenTec, din care există 14 categorii diferite, sunt cele mai mari premii de afaceri și mediu din Europa și au fost decernate pentru prima dată în 2008.

"Suntem încântați să primim acest premiu pentru proiectul nostru - anvelope cu cauciuc din păpădie. Continental promovează o tehnologie foarte promițătoare a cărui potențial complet se va derula în următorii ani. Având în vedere creșterea nivelurilor de motorizare de pe piețele în curs de dezvoltare, cum ar fi Asia, ne așteptăm la o creștere semnificativă pe viitor a cererii de cauciuc natural. Suntem convinși de faptul că utilizarea cauciucului din rădăcinile de păpădie va face producția noastră de anvelope mai eficientă și mai durabilă în mod considerabil," a spus Nikolai Setzer, Membru al Comitetului Executiv de la Continental și Șeful Diviziei de Anvelope.

teaser_66w_image2

"În cadrul proiectului RUBIN lucrăm pentru a găsi o soluție viabilă din punct de vedere ecologic, economic și social pentru a satisface această cerere în creștere ," a adăugat Dr. Andreas Topp, Vice Președintele Departamentului de Dezvoltare a materialelor și proceselor și a Anvelopelor industrializate de la Continental. Continental și IME lucrează în prezent la utilizarea industrială a păpădiei rusești, care este recunoscută a fi foarte bogată în cauciuc și nu are nevoie de un climat tropical, în comparație cu arborii de cauciuc obișnuiți. Această plantă nepretențioasă  poate fi cultivată într-un număr de regiuni cu climat temperat pe ceea ce este cunoscut ca "teren marginal" și care a fost inutilizabil anterior în ceea ce privește agricultura. Andreas Topp: "Cauciucul obținut din păpădie va scurta rutele de transport către locurile noastre de producție și va permite satisfacerea creșterii cererii globale de cauciuc fără a sacrifica mai multe zone prețioase de pădure tropicală. Ambii factori vor avea un efect pozitiv durabil asupra amprentei de carbon la nivel mondial și asupra bio-diversității."

Image

Dr. Carla Recker, Manager de proiect și Responsabil de chimia materialelor din Divizia de Anvelope  de la Continental, subliniază: "În plus, pentru a convinge juriul Premiilor GreenTec, acest impact pozitiv asupra mediului ne motivează și ne încurajează în activitatea noastră în cadrul acestei acțiuni provocatoare și pe termen lung." Dr. Recker a primit Premiul împreună cu Prof. Dirk Prüfer de la Institutul Fraunhofer IME din Munchen în fața a 1000 de invitați din mediul de afaceri, din lumea sportului și a divertismentului.