Produse pentru Transport

Când eficiența consumului de combustibil se îmbină cu înalta performanță.

Fabrica CLC din Hanovra-Stöcken stabilește noi standarde în dezvoltarea durabilă

Noua fabrică ContiLifeCycle este singura unitate de producție din lume ce unește reciclarea și reșaparea anvelopelor sub un singur acoperiș stabilind astfel standarde noi în dezvoltarea durabilă.

A doua durată de viață sau chiar a treia durată de viață a anvelopelor este ideea de bază din spatele abordării ContiLifeCycle (CLC). Ceea ce s-a realizat cu sticla și metalele timp de zeci de ani este acum posibil pentru anvelopele de camion premium, cu ajutorul fabricii de reciclare și reșapare complet integrată la nivel mondial din Hanovra-Stöcken.

“Am avut o viziune atunci când am elaborat strategia LifeCycle pentru anvelopelele vehiculelor comerciale în 2010,” spune Christian Sass, care este responsabil de activitatea de reșapare a anvelopelor de camioane și autobuze pentru regiunea Europeană , Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

“Doar trei ani mai târziu, viziunea noastră s-a transformat în realitate,” Sass se entuziasmează atunci când vorbește despre unitatea de producție ultramodernă, luminoasă și deschisă, singura de acest gen din lume, unde pot fi primite grupuri de vizitatori – fabrica ContiLifeCycle. Într-un interval de doar 15 luni, prima fabrică de reciclare și reșapare complet integrată a fost construită pe vechea unitate de producție de anvelope de camioane de la Hanovra-Stöcken.


Ceea ce face ca fabrica să fie unică este de fapt combinația de închidere a ciclului de producție și utilizare a sinergiilor de la reșaparea și reciclarea cauciucului, stabilind astfel noi standarde în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Utilizând un proces nou și brevetat, am reușit reciclarea cauciucului din anvelopele uzate astfel încât materia primă va fi direct returnată în ciclul de producție pentru anvelope noi sau reșapate.

În trecut, anvelopele uzate erau procesate în produse inferioare din punct de vedere tehnic, cum ar fi covorașe pentru dușumea sau erau pur și simplu incinerate. “Datorită metodei noastre speciale de reciclare, este posibilă re-aprovizionarea cu cauciuc valoros pentru scopul său inițial în mod eficient.