Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

SSR – Anvelope autoportante Continental

Roată de rezervă: minus. Volum portbagaj: plus.

topic_intro_image1

Sistemul SSR e o tehnologie de rulare pe pană dezvoltată de Continental mai ales pentru anvelope cu secțiune transversală mică, tehnologie ce păstrează compatibilitatea anvelopelor cu jantele standard.

Linkrapid

  • Poți merge până la 80 km cu o viteză de maxim 80 km/h în cazul unei pene
  • Nu e necesară roată de rezervă
  • Compatibilă cu jantele standard
  • Eficiență consum (greutate 4 anvelope SSR < 5 anvelope standard)
topic_intro_image1

Despre tehnologie

Sistemul SSR e o tehnologie de rulare pe pană dezvoltată de Continental mai ales pentru anvelope cu secțiune transversală mică, tehnologie ce păstreazaă compatibilitatea anvelopelor cu jantele standard.

Principiul SSR se bazează pe un perete lateral ranforsat autoportant. În cazul unei pene, acesta previne ca peretele lateral să fie prins între jantă și carosabil și ca anvelopa să sară de pe jantă, ceea ce face ca roata de rezervă să nu mai fie necesară. Faptul că nu mai se transportă o roată în plus reduce greutatea vehiculului ceea ce îmbunătățește consumul de carburant. De asemena va elibera un volum de până la 80 de litri în portbagaj. Montarea pe toate cele 4 poziții e foarte recomandată chiar dacă nu e obligație legală, iar repararea lor nu e permisă.Cerințe tehnice:

  • Sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) obligatoriu
  • Control elecronic al stabilității (ESC) recomandattopic_intro_image1

Detalii tehnice

Anvelopele SSR au perete lateral ranforsat ceea ce în cazul unei pene previne deteriorarea peretelui lateral și asigură șoferului posibilitatea să ruleze încă 80 de km la o viteză maximă de 80 km/h.

topic_intro_image1

Când o pană are loc la o anvelopă standard peretele lateral poate fi distrus de marginea jantei ceea ce poate fi periculos dacă cauzează o explozie sau dacă anvelopa alunecă de pe jantă.

topic_intro_image1