Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Marcajele anvelopelor de iarnă

Marcajele anvelopelor de iarnă

article_66w_image1

Marcajul M+S

“Anvelopele de zăpadă“ sunt anvelope ale căror profil, compus sau structură sunt concepute pentru a oferi o performanţă superioară anvelopelor normale pe zăpadă, cu referire la abilităţile de a porni sau a menţine un vehicul în mișcare.


article_66w_image1

Simbolul Alpin

Simbolul Alpin definește anvelopele de iarnă conform regulamentului UNECE (valabil în UE și multe alte ţări) și a reglementărilor privind anvelopele din SUA și Canada. Performanţele pe zăpadă ale acestor anvelope trebuie să fie dovedite de teste teste obiective și să atingă sau să depășească anumite standarde definite. Aceste anvelope oferă performanţe înalte la siguranţa și controlul pe zăpadă, gheaţă și în general în condiţii de temperaturi scăzute.

Caz special anvelope 4x4/SUV

Multe SUV-uri și  vehicule off-road sunt echipate cu anvelope care poartă  marcajul "M+S" pe peretele lateral. Motivul pentru aceasta este faptul că această categorie de vehicul a fost pe piață pentru prima dată în America de Nord, unde anvelopele all season sunt în mod normal marcate cu simbolul "M+S". În cadrul portofoliul de anvelope Continental acest lucru este valabil, de exemplu, la liniile de produse ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport sau Conti4x4Contact.

Marcajul M+S este definit oficial în o directivă UE astfle: "o anvelopă cu un model al benzii de rulare și structură concepute pentru o performanță mai bună în zăpadă decât cele ale unei anvelope normale". Performanța amvelopelor marcate cu simbolul "M+S" nu este, prin urmare, nici definită, nici măsurată.

Performanța pe zăpadă a anvelopelor de iarnă este specificat în America de Nord, cu așa-numitul "simbol alpin". Numai anvelopele care îndeplinesc sau depășesc aceste cerințe pot purta simbolul "simbol alpin".

Recomandarea Continental

Chiar dacă anvelopele marcate M+S sunt în unele țări europene considerate de lege ca anvelope de iarnă, Continental recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă cu "simbolul alpin" pe peretele lateral.