Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Eticheta UE

Eticheta UE

Eticheta UE – Ce ne spune?

Start
Image
Noua etichetă UE

Noua etichetă UE, în vigoare începând cu 1 mai 2021

Toate anvelopele vândute în Uniunea Europeană sunt supuse etichetării obligatorii a anvelopelor. Un nou sistem de etichetare a anvelopelor în Uniunea Europeană – în vigoare de la 1 mai 2021 – oferă informații mai cuprinzătoare despre anvelopele selectate și include, de asemenea, anvelopele pentru vehicule grele. Acest nou sistem oferă informații obiective, fiabile și comparabile, bazate pe trei caracteristici importante de performanță a anvelopelor: rezistența la rulare și, astfel, eficiența consumului de combustibil, aderența pe teren umed și zgomotul exterior de rulare. Pictogramele suplimentare indică adecvarea anvelopei pentru condiții dificile de iarnă (simbolul 3PMSF) și/sau aderența acesteia în condiții de gheață, deși aceasta din urmă se aplică numai anvelopelor pentru autoturisme.

Noul sistem de etichetare acoperă anvelopele pentru autoturisme, autobuze și camioane. Pentru mai multe informații privind noile reglementări UE pentru etichetarea anvelopelor accesați site-ul oficial al Comisiei Europene.

Înțelegerea etichetei UE și a pictogramelor sale îi ajută pe șoferi sau pe managerii de flote să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la siguranța rutieră legată de anvelope, la reducerea emisiilor de CO2 și la creșterea economiei de combustibil.

Vă rugăm să aveți în vedere că economiile de combustibil și siguranța rutieră depind în mare măsură de condițiile climatice și rutiere, de tipul vehiculului și, în special, de stilul de condus.

Cum se citește eticheta UE pentru anvelope

Etichetarea anvelopei prezintă pictograme ușor de înțeles, care oferă informații cu privire la următoarele trei aspecte esențiale ale performanței unei anvelope.