Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Comunicat presă

Continental anunță un Program Voluntar de Înlocuire pentru anvelope de autoturisme

  • Program de înlocuire pentru anvelopele Continental PremiumContact 6 de dimensiunea 245/45 R18 Y XL
  • Programul este aferent unui număr de 4.260 anvelope produse în săptămâna 50 din 2016 și săptămâna 16 din 2017

Hanovra, 15 Septembrie 2017.

Continental anunță astăzi un program voluntary de înlocuire ce acoperă un număr de 4.260 de anvelope de autoturisme PremiumContact 6 de dimensiunea 245/45 R18 Y XL. Datorită folosirii unui material ce nu era in specificațile acestei anvelope, anvelopa poate dezvolta o formă neuniformă în zona căii de rulare. Acest lucru ar putea duce la contact între anvelopă și vehicul, o performanță redusă la manevrabilitate și performanțe limitate la viteze mari. Până astăzi, Continental nu a primit vreo informație de accidente sau răniri legate de această problemă. Programul de înlocuire este inițiat proactiv pentru a evita un potential risc pentru vehicul șofer sau alți participanți la trafic. Anvelopele afetctate au fost vândute către clienți din Europa, Turcia și Rusia și doar pe segmentul de piese de schimb.

Anvelopa Continental afectată poate fi identificată astfel:            

Descriere articol                  

 Serie DOT    

PremiumContact 6 245/45 R18 Y XL

DOT 6G8U D6R9 5016

DOT 6G8U D6R9 1617 

Ultimele 4 caractere din seria DOT identifică perioada de producție (săptămână/an). Anvelopele afectate vor fi înlocuite gratuit. Nici o altă dimensiune, profil sau perioadă de producție nu este afectată.

Continental a început notificarea autorităților naționale din fiecare țară pe 14 Septembrie  2017 și a contactat distribuitorii de anvelope pentru organizarea și implementarea programului de înlocuire. Oricine caută informații suplimentare, inclusive instrucțiuni pentru identificarea anvelopelor afectate și a partenerului local, este invitat să  viziteze pagina specială de internet Continental www.continental-tires.com/exchange.