Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

FAQ - Întrebări frecvente

Program Voluntar Înlocuire

Continental PremiumContact 6 in 245/45 R18 Y XL

Cum verific dacă anvelopele de pe vehiculul meu sunt afectate?

Vă rugăm verificați marca anvelopei (Continental), linia de produs, dimensiunea și codul DOT al anvelopelor dumneavoastră. Dimensiunea afectată este 245/45R18 Y XL. Liniile de produs și seriile dot afectate sunt următoarele:

Descriere articol

Serie DOT

PremiumContact 6 245/45 R18 Y XL

6G8U D6R9 5016

6G8U D6R9 1617


Ultimele 4 caractere din seria DOT identifică periada de producție (săptămână/an). Anvelopele produse în 5016 (săptămâna 50 din 2016) și 1617 (săptămâna 16 din 2017) sunt acoperite de acest program voluntar de înlocuire. Nici o altă dimensiune, profil sau perioadă de producție nu este afectată.

Ce trebuie să fac dacă dețin anvelope afectate?

Anvelopele afectate vor fi înlocuite de distribuitorul care v-a vândut anvelopele. În caz de întrebări verficați pagina www.continental-tires.com/exchange pentru mai multe informații sau contactați organizația locală pentru detalii.

Când începe programul de înlocuire și cât timp durează?

Programul nostru voluntar de înlocuire anvelope a început pe 15 Septembrie 2017. Am informat autoritățile locale și ținem legătura cu distribuitorii pentru implementarea programului. Programul va funcționa pe perioadă nedefinită astfel că anvelopele vor putea fi schimbate și la o dată ulterioară (vedeâi secâiunea “Costuri”). Oricum, noi vă recomandăm să verificați anvelopele înainte de a le mai folosi din nou. Anvelopele afectate trebuiesc schimbate cât mai repede.

Ce costuri trebuie să suport?

Continental va credita prețul întreg al anvelopei înlocuite (inclusiv costuri de montaj, echilibrare etc. dacă este cazul) pentru toate înlocuirile făcute până la 31.05.2018. După 31.05.2018 compensarea se va face pe baza versiunii curente a regulilor Continental de garanție.

De ce înlocuiți anvelopele?

Datorită folosirii unui material ce nu era in specificațile acestei anvelope, anvelopa poate dezvolta o formă neuniformă în zona căii de rulare. Acest lucru ar putea duce la contact între anvelopă și vehicul, o performanță redusă la manevrabilitate și performanțe limitate la viteze mari. Până astăzi, Continental nu a primit vreo informație de accidente sau răniri legate de această problemă. Programul de înlocuire este inițiat proactiv pentru a evita un potential risc pentru vehicul șofer sau alți participanți la trafic. Anvelopele afetctate au fost vândute către clienți din Europa, Turcia și Rusia și doar pe segmental de piese de schimb. 

Ce măsuri veți lua pentru modificarea acestui defect?

Materialul incorect a fost eliminat imediat ce a fost descoperit. Toate anvelopele PremiumContact 6 produse în altă perioadă decât săptămânile 5016 și 1617 conțin materialul corect.

Ce spuneți de siguranța oferită de alte anvelope Continental?

Marca Continental oferă anvelope de cea mai bună calitate. Anvelopele Continental sunt dezvoltate și produse conform cu cele mai înalte standarde. Siguranța utilizatorilor lor este mereu prioritatea noastră principală. Descoperirile de mai sus se referă doar la acele articole , dimensiuni și perioade de producție.

Au avut loc vreun accident din această cauză?

Nu, nu cunoaștem nimic despre producerea vreunui accident sau ranirea vreunei persoane.

Ce pot face dacă am alte întrebări despre program?

Am pus toate detaliile inclus persoană de contact locală pe pagina de internet: www.continental-tires.com/exchange. Contactați vă rugăm partenerul local pentru alte întrebări.