Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Alte considerente

Montare dimensiune mai mare

Este posibil ca pe vehiculul dumneavoastră să montați anvelope cu secțiune transversală mai mică dar care să fie mai late sau să se monteze pe jante cu diametru mai mare. Următoarele aspecte trebuie considerate în orice schimbare de acest fel:

1. Capacitatea de încărcare – trebuie să fie egală sau mai mare decât anvelopele de echipare originală.

2. Presiunea de umflare – nu folosiți niciodată o presiune mai mică decât recomandările producătorului autoturismului. Păstrați raportul de presiune între cele două axe.

3. Indice viteză – trebuie să fie egal sau mai mare decât a anvelopelor originale.

4. Circumferință de rulare – circumferința de rulare a anvelopelor originale ar trebui păstrată sau să fie cât mai aproape posibil.

5. Combinația anvelopă cu jantă – folosiți doar combinații anvelopă jantă omologate.

6. Gardă la sol a caroseriei - asigurați-vă că garda la sol este suficientă pentru orice condiții de utilizare.

Este mereu recomandabil să vă cunsultați cu un profesionist în anvelope.

upsizing

Valvele și echilibrarea anvelopelor

Valvele trebuie schimbate de fiecare dată când sunt schimbate anvelopele. întotdeauna puneți capace peste valve pentru a evita deteriorarea lor și pierderile de aer.

Nu atașați nicio greutate în plus față de capac iar în cazul valvelor cu garnitură de etanșare, garnitura trebuie să fie înlocuită de fiecare dată când o anvelopă este înlocuită. Întotdeauna asigurați-vă că valva este strânsă corespunzător (valoarea cuplului: vă rugăm să urmați recomandările producătorului valvei) și garnitura este comprimată. Pentru viteze de peste 210 km / h, folosiți fie valve din metal, sau sprijin valvă pentru a limita deformarea acesteia la un unghi maxim de 25 °.

Roțile ce nu sunt echilibrate sau sunt echilibrate deficitar produc, în general, o vibrație care este inconfortabilă și duce la deteriorarea prematură a suspensiei și componentelor sistemului de direcție precum și a anvelopelor.

Când remontați orice anvelopă pe o roată, recomandăm ca anvelopa să fie corect echilibrată pentru a ajuta la eliminarea vibrațiilor și pentru a evita uzura prematură cauzată de un dezechilibru în ansamblul sistemului de rulare.


Valve pentru anvelope și jante de autoturisme