Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Când trebuie să schimbăm anvelopele?

Consumatorul joacă un rol important în întreținerea anvelopelor.

Anvelopele ar trebui să fie scoase din uz din numeroase motive, inclusiv uzarea benzii de rulare până la adâncimea minimă, deteriorarea sau abuzul (înțepături, tăieturi, impact, umflături, supraîncărcarea, etc).

Din aceste motive anvelopele trebuie să fie inspectate regulat, cel puțin o dată pe lună. Inspecția periodică devine deosebit de importantă cu cât o anvelopă este menținută în funcțiune mai mult. Dacă există vreo suspiciune sau constatare de deteriorare a anvelopelor, Continental recomandă ca acestea să fie inspectate de către un profesionist. Consumatorii ar trebui să utilizeze această consultare pentru a hotărâ dacă anvelopele pot rămâne în uz.

Se recomandă ca anvelopele de rezervă să fie inspectate în același timp. Această inspecție de rutină ar trebui să existe chiar dacă autoturismul este echipat cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS).

Consumatorii sunt încurajați să cunoască starea anvelopelor lor. De asemenea, ei trebuie să fie atenți la orice schimbare în performantele dinamice, cum ar fi pierderea de aer, zgomot sau vibrații. Aceste modificări ar putea fi un indicator că una sau mai multe anvelope trebuie imediat scoase din uz, pentru a preveni imobilizarea autoturismului.

Adâncimea benzii de rulare

remainingtreaddepth_teaser

Care sunt indicatorii de uzură pe timp de vară sau iarnă (TWI)?

Mai multe

Vârsta anvelopei

tire_age

Ce trebuie să știți despre vârsta anvelopelor?

Mai multe

Deteriorări anvelope

tiredamage

Aflați mai multe despre cele mai comune deteriorări ale anvelopelor.

Mai multe

Deformările superficiale ale flancului

Image

Ce sunt deformările superficiale ale flancului?

Mai multe

Anvelope Vară - Iarnă - All Season

allseason_teaser

Când am nevoie de anvelope de vară, de iarnă sau all season?

Mai multe