Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Rotirea anvelopelor

Ce trebuie să știți despre rotirea anvelopelor pe autoturism?

În scopul de a obține caracteristici optime de conducere Continental recomandă ca același tip de anvelope să fie montate pe toate pozițiile vehiculului dvs.. În alte cuvinte anvelopele trebuie sa aibă aceeași marcă, model și dimensiune, indice de încărcare și simbol de viteză. Deosebit de important este faptul că dimensiunea anvelopei, indicele de viteză și indicele de încărcare să fie în conformitate cu specificațiile producătorului vehiculului pentru toate pozițiile. În multe țări, aceasta este o cerință legală. Conducerea autovehiculului cu un amestec nerecomandat de dimensiuni de anvelope, modele sau indicei de viteză sau încărcare poate fi periculoasă dar este și ilegală. Urmați recomandările producătorului vehiculului și / sau cereți sfatul de la un specialist instruit în anvelope dacă aveți nelămuriri.

De ce e rotirea anvelopelor benefică?

Pentru a avea o uzură uniformă și pentru a maximiza durata de viață a benzii de rulare, anvelopele trebuie să fie rotite cu regularitate. Urmați recomandarea producătorului vehiculului pentru modelul de rotație și intervalul. Dacă nu se specifică altfel de către constructorul vehiculului, Continental recomandă pentru schimbarea anvelopelor de pe o axă pe alta la intervale regulate. De exemplu, atunci când se trece de la anvelopele de vară la anvelopele de iarnă sau la intervale de kilometraj între 5000 km și 10000 km, sau mai devreme, dacă apare uzura inegală a benzii de rulare. Dacă anvelopele arată uzură inegală a benzii de rulare, solicitați verificarea de un specialist pentru a corecta orice aliniere greșită a roților vehiculului sau alte probleme mecanice.

Anvelope de rezervă (dacă nu sunt speciale pentru uz temporar) de aceeași mărime și aplicație ca anvelopele de pe vehicul ar trebui să fie incluse în rotație. Verificați întotdeauna și reglați presiunea roții de rezervă.

Reglați presiunea în anvelope în conformitate cu recomandarea constructorului vehiculului pentru noua poziție a anvelopei (presiunea recomandată pentru anvelopele de pe axa față sau spate pot fi diferite).

Rotația anvelopelor poate afecta sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS). Consultati manualul vehiculului sau un profesionist calificat pentru a face ajustările corespunzătoare sau recalibrarea sistemului.

Pot amesteca diferite mărci de anvelope și modele diferite de rulare pe masina mea?

Vă recomandăm că același tip de anvelope să fie montate pe toate pozițiile vehiculului dvs.. Dacă totuși în funcție de disponibilitate sau considerente economice este necesară amestecarea, este permisă amestecarea de mărci si modele de rulare, atâta timp cât aceleași model este montat pe roțile de pe aceeași punte. Se poate de asemenea să se amestece anvelope cu indici de sarcină sau de viteză diferiți, atâta timp cât indicele de sarcină și viteză sunt peste minimul recomandat de producătorul vehiculului. În astfel de cazuri anvelopele cu indici mai mari trebuie montate pe puntea spate.

Poate fi amestecat diferite adâncimi ale benzii de rulare?

În cazul în care se decide să se înlocuiască numai 2 anvelope de pe vehiculul dumneavoastră, atunci anvelopele noi, probabil, vor avea o adâncime mai mare a profilului decât cele rămase pe vehicul. Amestecarea de diferite adâncimi ale benzii de rulare este, în general permisă.

Industria anvelopelor recomandă ca noile anvelope să fie montate pe puntea spate.

O aderentă mai bună pe puntea spate este, în general, recomandată pentru a preveni o posibilă derapare și pierderea de stabilitate a vehiculului pe suprafețe alunecoase. Unii producători de automobile recomandăm să instalați cele mai noi anvelope pe puntea față. Consultați-vă cu producătorul auto și / sau cu un specialist în anvelope pentru informații suplimentare.

Excepții pentru montaj mixt

Unele vehicule pot veni din fabrică echipate cu anvelope de dimensiuni diferite montate pe puntea față și spate. Pentru aceste combinații omologate, trebuie să urmați recomandările producătorului autovehiculului.