Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

Deformările superficiale ale flancului

Ce sunt deformările superficiale ale flancului?

sidewallidendation

Flancul unei anvelope nu este întotdeauna complet plat şi uniform; există uneori proeminenţe şi adâncituri, care pot necesita o verificare mai detaliată pentru a decide cauza acestora.

Astfel de proeminențe sunt inofensive şi nu afectează negativ siguranţa sau caracteristicile de deplasare a autovehiculului. Acestea reprezintă doar o problemă legată de aspect.

Adânciturile de la nivelul anvelopei sunt cauzate în acelaşi mod ca în cazul în care dumneavoastră aţi lega un fir în jurul unui balon umflat sau al unui fruct moale şi aţi strânge uşor firul. În cazul anvelopei, firul este invizibil pe interior, ascuns în cauciuc.

Flancurile anvelopei includ firele integrate ale carcasei care îi conferă anvelopei rezistenţa sa şi sunt, de asemenea, esenţiale pentru transferul forţelor de frânare şi virare.

Atunci când o anvelopă este fabricată - sau mai degrabă în cazul construirii carcasei pe care sunt fixate ulterior cureaua din oţel şi banda de rulare - există mereu cel puţin o îmbinare cu suprapunere.

Această îmbinare este uneori vizibilă ca o adâncitură după montajul anvelopei şi umflarea acesteia cu aer – deşi de obicei acestea sunt mai mult sau mai puţin vizibile.