Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

Image

Tehnologie

Deteriorarea la impact

Ce e deteriorarea la impact?

article_66w_image1

O avariere în caz de impact implică deteriorări asupra carcasei, care se manifestă atunci când anvelopa intră în contact cu anumite obstacole. O proeminenţă de la nivelul flancului anvelopei vizibilă la exterior indică faptul că respectivele corduri au fost distruse în interiorul carcasei.

Dacă sunt ignorate deteriorările de acest fel, există riscul de defectare a anvelopei în viitor, de obicei, delaminarea benzii de rulare şi/sau a straturilor textile sau dezintegrarea flancului anvelopei.

Deteriorările de acest fel sunt provocate de obicei de trecerea peste obiecte – precum borduri sau limitatoare de viteză – la viteză excesivă şi/sau la unghiul incorect. Acest lucru solicită în exces carcasa şi poate provoca ruperea cordurilor individuale. Gradul de deteriorare depinde de viteza şi unghiul de impact şi de dimensiunea obstacolului.

Conducătorii auto pot preveni de obicei acest tip de deteriorare ei înșiși. Aceste deteriorări sunt inevitabile numai în cazuri excepţionale – atunci când obstacolul apare în mod neaşteptat în faţa autovehiculului.

Start