Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

Driving in heavy rain

Condusul în condiții de ploaie abundentă

Sfaturi pentru a conduce în siguranță în condiții de ploaie abundentă.

Când intervin condițiile de vreme umedă, condițiile de condus se pot schimba. Condusul pe timp de ploaie este mult mai dificil decât condusul în condiții de vreme bună. Urmați aceste recomandări privind siguranța privind condusul în condiții de carosabil umed.

Sunteți pe drum și plouă cu găleata? Ploaia abundentă îngreunează vizibilitatea, iar frânarea devine mai dificilă. Sunt implicate și alte riscuri - așa cum este cazul acvaplanării.

Anvelopele noi sau cele întreținute optim, cu o adâncime optimă a benzii de rulare, vor contribui la o experiență mai sigură la condus în zilele ploioase. Restul rămâne la latitudinea unui stil atent și conștiincios de condus.

Principalele 3 reguli ale noastre pentru a conduce în siguranță în condiții de ploaie abundentă

  • Încetiniți. Acesta este un lucru evident. Respectați limita de viteză. Cu cât vă deplasați mai încet, cu atât crește controlul asupra vehiculului dumneavoastră - și cu atât va fi mai ușor să frânați.

  • Porniți farurile. Țineți farurile pornite pentru a vă crește vizibilitatea și pentru a vă asigura că lămpile de stop sunt funcționale. În multe țări, folosirea farurilor pe timp de ploaie este impusă de lege. Pentru siguranță optimă pe timp de ploaie, porniți-le.

  • Păstrați mai multă distanță între dumneavoastră și alte vehicule. Lăsați-le celorlalți șoferi mai mult spațiu. Dublați distanța dintre vehiculul dumneavoastră și cel din față. Distanțele de frânare sunt mai mari în condiții de carosabil umed.  Acest lucru vă va ajuta să evitați stropirea de către alte vehicule (în special cele mari), și acest lucru putând afecta vizibilitatea.

Aceste trei reguli principale sunt esențiale pentru siguranță în condiții de carosabil umed. Însă mai sunt și alte lucruri de știut despre condusul pe ploaie abundentă. Citiți în continuare pentru a obține mai multe recomandări care vă vor ajuta să rămâneți în siguranță pe drumurile ude și inundate.

Atenție la prima ploaie

Prima ploaie după o perioadă secetoasă poate să creeze unele dintre cele mai periculoase condiții de condus.  De ce? Ploaia se combină cu uleiul și cu reziduurile de pe drum, creând o suprafață deosebit de alunecoasă a drumului. Acest lucru poate să genereze un risc mai ridicat de a pierde controlul.

Atenția la frânare este esențială

În condiții de vreme umedă, frânele nu reacționează la fel de rapid ca în condiții de carosabil uscat. Încercați să priviți cât mai mult înainte la drum și să încetiniți ridicând piciorul de pe accelerație - în loc să apăsați frâna. Evitați să folosiți frâna dacă nu este necesar. Frânarea bruscă pe carosabilul umed poate să cauzeze deraparea.

Fără tempomat

Opriți tempomatul pe timpul ploii. Trebuie să mențineți controlul complet asupra mașinii dumneavoastră.

Găsește anvelopa

Cea mai rapidă cale spre anvelopa perfectă.