Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Continental devine Partener fondator în cadrul seriei de curse off-road cu vehicule electrice Extreme E

31/01/2019

  • Cursele vor fi organizate în întreaga lume
  • Curse off-road cu rolul de a îmbunătăţi nivelul de conştientizare privind provocările viitoare
  • Continental va furniza anvelope de înaltă tehnologie 

Hanovra / Londra, 31 ianuarie, 2019 Continental va sponsoriza seria de curse off-road cu vehicule electrice Extreme E. Cu SUV-uri electrice şi tehnologie de anvelope de la Continental, noua serie duce participanţii în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Organizatorii Extreme E anticipează douăsprezece echipe care vor participa la sezonul inaugural, care se preconizează că va începe în exact doi ani. Testarea prototipurilor este programată să înceapă în aprilie 2019, iar Continental este iniţial un Partener Fondator al Extreme E, devenind un Partener Premium în 2021.

Fabricantul de anvelope va asigura o aderenţă perfectă pe drum, indiferent dacă este vorba de munţii Himalaya, coasta Oceanului Indian, în Arctica, în deşert sau la tropice. Seria de curse, cu locaţiile sale, va pune accentul pe provocările cu care se confruntă toată lumea din aceste ecosisteme în prezent.

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„Suntem entuziasmaţi să fim parteneri ai Extreme E”, a afirmat Nikolai Setzer, membru al Consiliului administrativ al Continental AG responsabil pentru divizia Anvelope şi Achiziţii corporative. „Acest nou format de curse oferă oportunitatea de a demonstra modul în care anvelopele noastre de performanţe ultra-înalte au succes în condiţii extreme. Şoferii din această serie off-road aventuroasă vor vedea modul în care performanţa întâlneşte siguranţa, indiferent de teren. Un factor important al acestei serii va fi creşterea gradului de conştientizare al publicului în ceea ce priveşte provocările actuale şi viitoare cum ar fi schimbările climatice, interacţiunea responsabilă cu mediul nostru şi protejarea ecosistemelor importante. Sustenabilitatea este importantă pentru compania noastră, iar acest fapt se aliniază perfect cu obiectivele Extreme E.” Compania tehnologică va echipa toate automobilele din curse cu anvelope corespunzătoare pentru terenul respectiv.

Fondatorul şi Directorul General Executiv al Formula E, Alejandro Agag a adăugat: „Întotdeauna am avut o pasiune pentru explorarea tehnologiei vehiculelor electrice şi impactului pe care îl pot avea soluţiile de mobilitate ecologice asupra eforturilor de a opri schimbările climatice globale. Consider că Extreme E poate ajuta lumea să devină mai sustenabilă mai rapid şi avem o echipă de vis pentru a transforma această ambiţie într-o realitate. Gil de Ferran este un lider în lumea sporturilor cu motor, iar prin David de Rothschild şi Fisher Stevens, Extreme E a obţinut doi dintre cei mai buni din domeniile lor aferente. De asemenea, să avem Continental Tires ca partener fondator - şi CBMM ca furnizor de niobiu - reprezintă un ajutor enorm pentru Extreme E şi indică apetitul comercial pentru acest sport sustenabil şi acest concept de divertisment”.

Start


Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane nr.9,
300129, Timișoara.

Telefon: +40 356 404 200
Fax: +40 356 404 371
E-mail: marketing.romania.ti_ti_fa@conti.de