Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Anvelopa de iarnă de la Continental câștigă testul AutoBild

06/10/2017
  • WinterContact TS 860 are din nou cea mai bună performanță la testul AutoBild
  • WinterContact TS 850 P obține calificativul cel mai bun, exemplar, de la AutoBild Allrad

Supuse la două teste desfășurate de revista AutoBild, anvelopele de iarnă de la Continental au oferit încă o dată performanțe de top. În cadrul testului pe scară largă organizat de AutoBild, WinterContact TS 860 a fost cel mai bun din cadrul testării, în vreme ce la testul desfășurat de revista dedicată segmentului 4x4, AutoBild Allrad, realizată de aceiași editori, WinterContact TS 850 P a obținut calificativul „exemplar”. Jurnaliștii au testat anvelopele 225/50 R 17 potrivite pentru modelele de gamă medie și anvelopele 225/55 R 17 pentru SUV-uri, folosind un BMW Seria 3 și un BMW X3 ca mașini de test. Rezultatele au fost publicate în numerele 40/2017 și 11/2017 ale celor două reviste.

În cadrul marii testări a anvelopelor de iarnă desfășurate de AutoBild, experții au pus mai întâi la încercare 50 de modele de anvelope având  mărci internaționale. În urma testului de frânare pe carosabilul ud, 30 dintre acești candidați au fost eliminați, iar cele mai bune 20 de anvelope au fost testate în continuare în funcție de 16 criterii pe zăpadă, precum și pe carosabilul ud și uscat. „Anvelopa câștigătoare a oferit o performanță impresionantă, având cele mai bune caracteristici la condus în toate condițiile de vreme, răspuns precis la schimbarea direcției și manevrabilitate dinamică pe zăpadă și pe carosabilul uscat,” au concluzionat experții după eveniment.

În cadrul testului AutoBild Allrad, un juriu alcătuit din experți au suspus testelor zece anvelope de iarnă de la producători europeni, din Statele Unite și din Asia. Anvelopele au fost examinate pe carosabil acoperit cu zăpadă, ud și uscat, în funcție de 14 criterii de testare. Rezumând, jurnaliștii au scris că WinterContact TS 850 P a fost „foarte bun pe zăpadă, în special în ceea ce privește manevrabilitatea laterală; o anvelopă de iarnă foarte echilibrată, silențioasă.”

Aceste rezultat indică faptul că ambele modele de anvelope de iarnă de la Continental au reușit să își repete performanțele bune de anul trecut - în 2016 WinterContact TS 860 a câștigat categoric testul AutoBild, în vreme ce WinterContact TS 850 P a obținut calificativul „exemplar” de la AutoBild Allrad.

Start

Alin Raicu

Marketing Manager

Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane, nr.9
300129 Timișoara

Telefon: +40 356 404 200
Fax: +40 356 404 371
@: alin.raicu@conti.de