Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Noua anvelopă WinterContact TS 860 S oferă performanţă "cool"

13/09/2017
  • Noile anvelope de iarnă pentru mașinile sport și limuzinele de lux de înaltă performanță se vor afla în reprezentanțe din toamnă
  • Anvelope specializate pentru iarnă concepute având în vedere siguranța și condusul sportiv
  • Aprobări așteptate de la principalii producători europeni de automobile

Hanovra, septembrie 2017. Cu noua anvelopă WinterContact TS 860 S, Continental prezintă o anvelopă de iarnă pentru mașini sport și mașini de mare putere destinate condusului dinamic. WinterContact TS 860 S va fi disponibilă pe piața de înlocuire și ca echipare originală, iar Continental intenționează să ofere producătorilor de automobile versiuni personalizate cu proprietăți diferite de manevrabilitate la cel mai înalt nivel. Noua anvelopă oferă performanță superioară în ceea ce privește distanțele de frânare și manevrarea pe carosabilul uscat, precum și proprietățile manevrabilității pe zăpadă. Pentru iarna următoare, noua WinterContact TS 860 S va fi fabricată în 14 dimensiuni. Gama va include diametre cuprinse între 18 și 21 de inchi, cu aprobări pentru viteze de până la 270 km/h.

Cu noua anvelopă WinterContact TS 860 S, Continental răspunde diferitelor nevoi ale producătorilor și șoferilor de mașini de înaltă performanță. Așadar, atunci când anvelopa era în curs de dezvoltare, accentul era mai ales pe distanțele de frânare scurte și pe manevrarea de precizie pe uscat, precum și pe calitățile de manevrare de top pe zăpadă. Această anvelopă specializată de iarnă reușește să atingă distanțele de frânare scurte prin intermediul "canelurii de frânare" - o canelură largă care trece prin centrul benzii de rulare, oferind o suprafață mare cu care să obțină aderență. Umerii rigizi, ampli, ai anvelopelor oferă aderență maximă pentru un răspuns precis al direcției, în timp ce numeroasele caneluri de rulare și striații de tracțiune în blocurile de rulare asigură o interacțiune bună cu zăpada, permițând condusul sportiv chiar pe drumurile tipice de iarnă. Pentru sectorul de înlocuire, Continental a pregătit un compus care oferă o flexibilitate ridicată chiar și în timpul iernii. Din perspectiva echipării originale, Continental intenționează să răspundă nevoilor specifice și diferite ale producătorilor de automobile, cum ar fi Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG și Porsche, cu compuși de cauciuc personalizați în fiecare caz.

 

Această nouă anvelopă de iarnă de înaltă performanță preia ștafeta de la două modele performante, ContiWinterContact TS 830 P și WinterContact TS 850 P, ambele obținând calificative excelente în diverse teste efectuate de revistele auto și cluburile de automobile. Cele două modele predecesoare au fost, de asemenea, foarte populare ca echipări originale. TS 830 P, de exemplu, a adus 104 aprobări ale producătorilor, în timp ce TS 850 P. cu gama sa de modele mici, a atras aproape 50 de aprobări. Înainte de lansarea pe piață, noua WinterContact TS 860 S este deja supusă testărilor de aprobare de către principalii producători europeni de automobile.

Pe peretele lateral, noua anvelopă de iarnă afișează nu numai numele produsului și numeroasele mărci de identificare obligatorii, dar și drapelul cadrilat prezent și pe anvelope de vară U-UHP SportContact 6, precum și cunoscutul simbol al fulgului de zăpadă care apare pe celelalte anvelope de iarnă de la Continental. Anvelopele au trecut de testele necesare pentru simbolul fulgului de zăpadă pe munte, pe care trebuie să-l aibă toate anvelopele de iarnă aprobate care vin pe piață începând cu această iarnă. Pe eticheta UE pentru anvelope, noua anvelopă de iarnă atinge calificativul C pentru aderența pe carosabil ud și, în funcție de specificație, calificativul B, C sau E pentru rezistența la rulare. În clasa de zgomot, această anvelopă foarte silențioasă a primit simbolul celor două unde negre.

În momentul lansării pe piață, Continental va avea inițial 14 dimensiuni disponibile pentru jante cuprinse între 18  și 21 de inchi, dintre care șase vor dispune de tehnologia runflat SSR și tehnologia ContiSilent pentru o rulare deosebit de silențioasă. WinterContact TS 860 S va fi disponibilă în lățimi cuprinse între 225 și 315 milimetri, cu proporția dimensiunilor de 60 până la 30 de procente și aprobată pentru viteze de până la 270 km/h (index de viteză "W").

Alin Raicu

Marketing Manager

Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane, nr.9
300129 Timișoara

Telefon: +40 356 404 200
Fax: +40 356 404 371
@: alin.raicu@conti.de