Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Continental WinterContact TS 860 învingător la testul anvelopelor de iarnă organizat de Auto Express

12/10/2016

Hanovra, 12 octombrie 2016. La debutul său la testul anvelopelor de iarnă din Marea Britanie, Continental WinterContact TS 860 și-a asigura râvnita distincție a săptămânalului britanic de top în domeniul automobilelor Auto Express și a câștigat testul pentru anvelope de iarnă 2016. La testul anvelopelor de iarnă sunt distinse cele mai bune dintre cele mai bune anvelope de iarnă de pe piață, întrecându-se cele mai inovatoare produse pentru sezonul rece. Criteriile de testare sunt performanța excepțională, calitatea, siguranța și atractivitatea. Numeroși fani auto se bazează, atunci când iau următoarea decizie de cumpărare, pe votul revistei de specialitate. Auto Express motivează în felul următor decizia în favoarea ContiWinterContact TS 860: „Noua anvelopă Continental oferă cel mai bun mix de aderență pe carosabilul umed și uscat, plus eficiență a combustibilului. Acesta asigură siguranță pe zăpadă și prezintă o performanță excepțională pe carosabil atât ud și rece, cât și uscat – tocmai în condițiile care predomină pe șoselele din Marea Britanie în timpul iernii.”

Start

Scott Benbow, Manager de Marketing Produse la Continental UK, confirmă: „În ultimii patru ani, ContiWinterContact TS 850 a ieșit învingător în nu mai puțin de 47 de teste comparative ale presei europene de specialitate, ale cluburilor automobilistice și ale organizațiilor de consumatori. Astfel, aceasta este până astăzi cea mai de succes anvelopă de iarnă a Continental. Distincția pentru noul WinterContact TS 860 îi subliniază în mod impresionant statutul ca cel mai experimentat specialist din Germania pentru anvelope de iarnă și demonstrează faptul că gama noastră de produse este cea potrivită și că ne îndeplinim obligația de a îmbunătăți continuu performanța anvelopelor noastre de iarnă.”

Prioritatea de prim rang în cadrul dezvoltării o au siguranța și confortul la conducere; în această privință, cel mai nou model WinterContact TS 860 se poate aștepta la alte progrese impresionante pe toată linia. La frânarea pe carosabil ud, performanța anvelopei este cu cinci procente mai bună decât a predecesoarei sale de succes, ContiWinterContact TS 850. Distanța de oprire la frânare pe gheață este mai scurtă cu patru procente; în plus există și alte îmbunătățiri la rularea pe zăpadă, tracțiunea pe zăpadă și la confortul la conducere. În ceea ce privește kilometrajul și rezistența la rulare, este la egalitate cu modelul de succes, ContiWinterContact TS 850.

Start

Progresele devin posibile datorită combinației dintre un nou amestec al suprafeței de rulare și un design al profilului nou elaborat. Amestecul, denumit „Cool Chili”, are un conținut mare de silice, care scurtează distanța de oprire datorită proprietăților deosebite de amortizare, chiar și pe carosabil ud. Matricea de polimer foarte flexibilă accentuează în mod simțitor proprietățile aderente pe toate suprafețele de drum cu condiții de iarnă și oferă astfel o aderență crescută. Noi sunt și rășinile speciale ultraperformante, care mențin flexibilitatea la frig a amestecului chiar și la temperaturi scăzute de iarnă, scurtând astfel distanțele de oprire pe carosabil ud și rece, înghețat, precum și pe carosabilul acoperit cu zăpadă.

Start

Pentru a putea frâna cu efect chiar și pe drumuri înghețate, inginerii în domeniul anvelopelor de la Continental au elaborat un așa-numit „Liquid Layer Drainage” (drenaj de strat lichid). La frânarea pe gheață, sub profil se formează o peliculă de apă, care reduce considerabil suprafața de contact a anvelopei cu carosabilul. Noua tehnologie – un canal suplimentar, format în blocul profilului, pentru evacuarea apei – permite apei să se scurgă mai repede decât până acum, astfel încât distanța de oprire pe carosabil înghețat să fie mai scurtă.

O noutate legată de profilul direcțional în formă de V este și tehnologia „SnowCurve” cu structura aderentă 3D canelată a pereților. Printr-o canelură suplimentară în peretele blocurilor de profil, aceasta întărește îmbinarea cu zăpada comprimată în canelurile profilului, asigurând astfel o aderență mai bună și o transmitere mai bună a forței pe drumurile acoperite de zăpadă.

Noul WinterContact TS 860 de la Continental este disponibil în comerț din toamna lui 2016. Mai întâi vor fi oferite 36 de articole în 21 de dimensiuni pentru jante cu diametrul între 14 și 17 inchi. În ceea ce privește eticheta UE pentru anvelope, noua anvelopă de iarnă Continental atinge valorile C pentru rezistență la rulare și B pentru aderență pe carosabilul ud.

Alin Raicu

Marketing Manager

Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane, nr.9
300129 Timișoara

Telefon: +40 356 404 200
Fax: +40 356 404 371
@: alin.raicu@conti.de