Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Anvelopele de vară Continental pe primul loc în testul ADAC

26/02/2016
  • ContiSportContact 5 primește calificative de top pe carosabil ud și uscat în testul comun ADAC, ÖAMTC și TCS

  • ContiPremiumContact 5primește de asemenea calificativul maxim: “bine/foarte recomandat”

Într-un test comun organizat de cluburile automobilistice din Germania, Austria si Elvetia, ADAC, ÖAMTC și TCS, anvelopele de vară premium Continental au primit califictive de top. ContiSportContact 5 în dimensiune 225/45 R 17 a fost cel mai bun din testul din clasa sa, în timp ce ContiPremiumContact 5 în dimensiune 185/65 R15 a primit, de asemenea, calificativul "bine" - cel mai mare calificativ acordat de ADAC. In total, cele trei cluburi auto au testat 32 de anvelope diferite de la producătorii asiatici, europeni și americani, examinând performanțele lor pe drumuri ude și uscate, precum și în ceea ce privește confortul, economia de combustibil și randamentul kilometric.

În general, în categoria de 17 inch, doar patru anvelope au primit cel mai mare calificativ, în timp ce unsprezece au fost clasificate ca fiind satisfăcătoare, "deoarece ele pun în evidență deficiențe ușoare într-unul sau mai multe dintre criteriile evaluate," așa cum au explicat experții. Din cauza performanțe foarte scăzute pe carosabil ud, un produs a fost evaluat cu calificativul "adecvat", iar testeri nu au avut o altă opțiune, și au evaluat o anvelopă cu preț redus din Asia ca "inadecvat". Ca și în anii trecuți, motivul a fost o performanță foarte slabă în condiții de carosabil ud, acolo unde anvelopa arată deficiențe semnificative.


Start

Dimensiunea 185/65 R 15 e ideală pentru autoturisme compacte și mici, cum ar fi Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam sau Renault Clio. Dimensiunea 225/45 R 17 se potrivește pe modele de gama medie, cum ar fi Audi A4, VW Golf, BMW Seria 3, Ford Mondeo sau Toyota Avensis.

Alin Raicu

Marketing Manager

Continental Automotive Products SRL
Avram Imbroane, nr.9
300129 Timișoara

Telefon: +40 356 404 200
Fax: +40 356 404 371
@: alin.raicu@conti.de