Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image

Servicii Media

Anvelopele Continental au fost selectate drept câştigătoare şi au obţinut şi titlul "Eco-Meister" în urma testelor realizate de revista AutoBild pentru anvelopele de vară

20/03/2015
  • Anvelopele ContiPremiumContact 5 au primit calificativul de top "exemplare"
  • Mai puţin de 10% dintre anvelope primesc calificativul de top
  • Numai 18 din 53 de produse au ajuns în cea de-a doua rundă de testare

 

Hanovra, 20 martie 2015. Anvelopele ContiPremiumContact 5 au fost declarate de către revista AutoBild (ediţia 12/15) câştigătoarele celui mai recent test pentru anvelope de vară la care au participat peste 50 de modele de anvelope, primind calificativul "exemplare". Pe lângă performanţele foarte bune privind manevrabilitatea, anvelopele Continental şi-au putut demonstra rentabilitatea în ceea ce priveşte costurile şi au primit, de asemenea, şi premiul "Eco-Meister". Acest lucru indică în mod clar faptul că aceste anvelope combină caracteristicile excelente de siguranţă cu proprietăţile ecologice, ocupând, astfel, o poziţie fruntaşă pe piaţă. "Anvelope premium exemplare, fără cusur, ce asigură precizie excelentă a manevrelor, deţin marje de siguranţă bune în condiţii de acvaplanare, cu distanţe de frânare scurte pe carosabil umed şi uscat şi kilometraj excelent”, au rezumat experţii din Hamburg. Redactorii au testat anvelope cu dimensiunea 185/60 R 15 din gama destinată autovehiculelor populare compacte şi mici. Autovehiculul de testare a fost un VW Polo. Cele 18 modele de anvelope finaliste – fabricate în Europa, America şi Asia – au participat, în total, la douăsprezece teste diferite pe suprafeţe carosabile ude şi uscate. Acestea au fost supuse, de asemenea, unei evaluări economice, rezultatele acesteia fiind incluse în evaluarea generală.

Redactorii au testat 53 de modele de anvelope, 35 dintre acestea fiind eliminate din prima rundă de testare, după evaluarea distanţelor de frânare pe suprafeţe carosabile ude şi uscate. În total, mai puţin de 10% dintre anvelopele testate au trecut de procesul strict de evaluare cu calificativul "exemplare". Totodată, diferenţele măsurate între distanţele de frânare reprezintă un risc major pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic: a fost atinsă o distanţă incredibilă de 37 de metri între anvelopa câştigătoare la capitolul distanţă de frânare pe suprafeţe umede şi anvelopa care a obţinut ultimul loc în cadrul aceleiaşi evaluări.