Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Compania

Anvelopele viitorului

Go Green: “Dezvoltăm sustenabilitatea”

Conservarea resurselor și economia de carburant sunt scopurile majore în dezvoltarea anvelopelor.

Ca producător de anvelope Continental privește atent subiectul sustenabilității. Experți dintr-o varietate de segmente lucrează îmnpreună în cercetarea și dezvoltarea, testarea și producerea de anvelope pentru viitor, care să fie chiar mai ecologice și eficiente în etapele de fabricare, folosire sau reciclare. În acest proces, se verific ă fiecare componentă în parte, și dacă este necesar o înlocuiesc cu materiale mai compatibile cu mediul înconjurător. Iar ținta unei mai mari sustenabilități ajunge și la procesul de producție din fabricile Continental. De exemplu, s-a introdus un proces inovator prin care cauciucul pierdut se reintroduce în procesul de producție, permițând cauciucului recuperat de la anvelope de camion reciclate să fie reutilizat în procesul de reșapare.

Sponsoring

Anvelope pentru vehicule hybrid și electrice ce reduc emisiile de CO2.

Ultimul produs ce a intrat în gama Continental e o anvelopă special creată pentru vehicule hybrid ce aduc o îmbunătățire de 30 de procente la rezistența la rulare în comparație cu o anvelopă standard. Cu aceste anvelope, vehiculele hybrid pot să crească distanța ce o pot parcurge în modulul electric și să scadă proporțional distanța parcursă cu motorul pe combustie. Inginerii de la Continental nu au fost nevoiți să facă compromisuri la calitățile de siguranță pentru a îmbunătății rezistența la rulare, cum poate să se vadă și de pe Eticheta UE unde anvelopa a primit calificativul A atât la rezistență la rulare cât și al frânare pe carosabil ud.


sponsoring_02-Image

Cauciuc din păpădie și "plantarea lor lângă fabricile de anvelope”.

Un aspect al activităților Continental în domeniul sustenabilității care a fost mai popular a fost “anvelopa din păpădie”. Aici compania colaborează cu Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculară și Ecologie Aplicată, IME. Obiectivul este să se folosească cauciuc natural obțiunut din rădăcinile de păpădie Ca și înlocuitor al latexului natural obținut din arborii de cauciuc. Păpădia poate fi culitvată chiar și pe terenuri ce nu sunt potrivite pentru cultivarea de alimente, așadar “plantarea lor lângă fabricile de anvelope” din Europa Centrală are logică atât din punct de vedere economic cât și ecologic. Distanța mică de transport înseamnă o reducere a emisilor de CO2; monoculturile din pădurile ecuatoriale de arbori de cauciuc pot fi reduse; producătorul de anvelope se poate proteja de modificările de preț de pe piața volatilă a cauciucului natural. Ținând cont că ponderea de cauciuc natural într-o anvelopă este între 10 și 30 de procente, beneficiile devin din ce in ce mai vizibile.

sponsoring_03-Image