Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

Car driving through pouring rain 

Ghid pentru cumpărarea anvelopelor all-season

Tot ce trebuie să știți despre cumpărarea anvelopelor all-season

 

Câteva date pe scurt: Ce anvelope all-season sunt cele mai bune pentru dumneavoastră? 

  • Anvelopele all-season sunt adecvate pentru o gamă largă de vehicule, de la autoturisme, până la SUV-uri, vehicule electrice și camioane
  • Anvelopele all-season de la Continental afișează cu mândrie simbolul M+S și simbolul 3PMS, indicând că sunt potrivite pentru condus pe timpul iernii și că respectă legislația privind anvelopele de iarnă din majoritatea țărilor
  • Anvelopele all-season de la Continental sunt potrivite pentru vehicule electrice, având capacitatea de a gestiona exigențele mai mari ale vehiculelor electrice în ceea ce privește anvelopele, din cauza greutății lor și a capacităților lor de cuplu instant.
  • Gama premium de anvelope all-season de la Continental răspunde necesităților tuturor SUV-urilor.

Anvelopele all-season le pot oferi automobiliștilor tot ce este mai bun din fiecare categorie: o adâncime a benzii de rulare adecvată pentru majoritatea condițiilor de vreme, o durată de viață impresionantă a benzii de rulare și eliberarea de greutatea schimbării și apoi a depozitării anvelopelor de vară și de iarnă în fiecare an. Acestea pot fi soluția perfectă dacă locuiți într-o zonă cu climă blândă.

Anvelopele specifice anotimpurilor sunt cea mai bună opțiune dacă trebuie să gestionați ierni dure sau veri foarte calde.

Aflați dacă anvelopele all-season sunt potrivite pentru dumneavoastră, descoperiți ce anvelopă all-season este cea mai bună pentru autoturisme, vehicule electrice, SUV-uri sau camioane și învățați cum puteți recunoaște simbolul care indică toate tipurile de vreme pe flancul anvelopei.

La ce trebuie să vă gândiți înainte de a investi în anvelope all-season

Gândiți-vă unde veți conduce și cât de des. Dacă aveți un SUV care trebuie să circule fără probleme în oraș, dar care trebuie să meargă și în condiții off road în mod regulat, veți avea nevoie de o marcă de anvelope mai potrivită pentru orice tip de teren, cu cel mai bun rating la tracțiune și cea mai bună garanție privind uzura benzii de rulare. Sau poate conduceți un autoturism și petreceți aproape tot timpul într-un mediu urban? În acest caz, poate ar fi bine să vă concentrați mai mult asupra capacităților de frânare, asupra eficienței consumului de combustibil și asupra performanței la acvaplanare.

Desigur, siguranța și liniștea dumneavoastră sunt principalele noastre preocupări. Folosiți ghidul nostru pentru cumpărarea anvelopelor, Continental Tire Finder, care vă va ajuta să găsiți noile anvelope perfecte, indiferent de vehiculul pe care îl conduceți: 

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALL-SEASON PENTRU CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ PE TOT PARCURSUL ANULUI

Rezultatele excelente obținute în cadrul testelor vorbesc de la sine. Anvelopele premiate de la Continental au o performanță deosebită în cadrul testelor imparțiale din domeniu și pot răspunde necesităților dumneavoastră în materie de anvelope pe tot parcursul anului. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește!


Cum arată simbolul care indică orice condiții de vreme de pe flancul anvelopei dumneavoastră?

Close-up of an all-season Continental tire showing the ‘M+S’ and 3PMSF symbols

Flancul oferă o mulțime de informații despre anvelopa dumneavoastră, dacă știți să le interpretați.

Pentru a vă asigura că anvelopa dumneavoastră all-season vă va putea oferi performanță optimă în orice condiții de vreme în afara celor extreme, cele două lucruri pe care trebuie să le căutați pe flancul anvelopei sunt simbolul „M+S” și „3PMSF”, simbolul cu trei vârfuri de munte și fulg de zăpadă - efectiv o imagine a unui munte cu trei vârfuri și un fulg de zăpadă în interior.

„M+S” indică adecvarea anvelopei pentru condus în condiții de noroi și zăpadă; simbolul „3PMSF” arată faptul că experții au atestat anvelopa ca fiind sigură pentru a fi utilizată pe zăpadă. Simbolul cu trei vârfuri înseamnă și că anvelopa este potrivită pentru a fi utilizată în regiunile în care anvelopele de zăpadă sunt o cerință impusă de lege.

Anvelopele all-season de la Continental sunt purtătoare ale ambelor simboluri, ceea ce le face incredibil de versatile și o investiție excelentă. Cu toate acestea, trebuie să utilizați anvelope de iarnă în cazul în care conduceți în condiții dure de iarnă, unde temperaturile scad în mod regulat sub nivelul de îngheț.

Anvelope pentru fiecare anotimp sau all-season pentru vehiculele electrice?

An EV plugged into charge point with tires in full view

Vehiculele electrice sunt viitorul, dar, deși amprenta de carbon a acestora este considerabil mai scăzută, solicitarea la care sunt supuse anvelopele lor este mult mai mare. De ce? Bateriile mașinilor sunt grele, prin urmare presiunea pe roți este și mai mare, la care se adaugă cuplul instant al vehiculelor electrice, care solicită suplimentar anvelopele și sporește uzura benzii de rulare. De asemenea, greutatea suplimentară mărește distanța de frânare.

În esență, dacă folosiți un vehicul electric, trebuie să aveți mai multă grijă de anvelopele dumneavoastră, indiferent dacă sunt pentru un anumit anotimp sau all-season, și trebuie să alegeți o anvelopă mai solidă decât cea pentru care ați opta în cazul unei mașini cu motor cu combustie.

În multe privințe, alternarea anvelopelor de vară și a celor de iarnă ar putea să pară cea mai bună opțiune pentru un vehicul electric. Însă cercetările avansate și tehnologia de ultimă oră care stă la baza anvelopelor all-season de la Continental confirmă că acestea sunt potrivite pentru utilizarea cu vehiculele electrice, oferind o bună durată de viață a benzii de rulare, chiar și în condițiile solicitărilor suplimentare.

Ce anvelope all-season sunt cele mai bune pentru SUV-uri?

A SUV with all-season tires

Continental oferă o serie de anvelope all-season pentru SUV-uri care se situează printre cele mai bune din clasa lor și oferă o garanție generoasă pentru durata de viață a benzii de rulare.

  • În cazul în care conduceți un crossover, probabil că cel mai mult conduceți în oraș. Anvelopele all-season de la Continental oferă o manevrabilitate excelentă pe tot parcursul anului, o înaltă eficiență a consumului de combustibil și chiar și tehnologie de reducere a zgomotului, pentru o călătorie liniștită și fără probleme.
  • Greutatea bateriei și cuplul instant al unui SUV electric impune o robustețe deosebită a compusului de cauciuc din anvelopele all-season pentru vehiculele electrice, pentru a asigura cea mai bună aderență și cea mai sensibilă frânare posibilă. Iar dacă doriți să conduceți SUV-ul în condiții de teren, va trebui să găsiți echilibrul potrivit între o bandă de rulare mai netedă, cu mai puțină rezistență la rulare și tracțiunea optimă pentru condus pe teren.
  • SUV-urile de performanță ultra-înaltă au nevoie de o anvelopă premium care oferă o manevrabilitate excelentă, cu un nivel maxim al aderenței și o durată mai mare de viață a benzii de rulare. Centrul nostru pentru tehnologie de înaltă performanță (High-Performance Technology Center - HTPC) dezvoltă în mod constant tehnologii inovatoare, pentru a îmbunătăți anvelopele de performanță, precum și pentru a crea profiluri ale benzii de rulare care le oferă SUV-urilor de înaltă performanță posibilitatea de a circula la potențialul lor maxim

Nu vă faceți probleme, când vine vorba de siguranță, performanță și eficiență la anvelopele dumneavoastră all-season, Continental are grijă de dumneavoastră.