Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

Detail of Continental all-season tire

Cum funcționează anvelopele all-season

Ce trebuie să știți despre anvelopele all-season

A car driving on wet roads in rainy weather

Câteva date pe scurt: lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre anvelopele all-season:

  • Acestea combină tot ce este mai bun din anvelopele de vară și cele de iarnă într-o singură anvelopă all-season, care are performanțe bune în condiții de vreme caldă sau rece, umedă sau uscată
  • Anvelopele all-season le oferă șoferilor posibilitatea de a folosi același set de anvelope pe tot parcursul anului, fără a fi necesare schimbări sezoniere
  • Clima din zona dumneavoastră este esențială. Anvelopele all-season sunt dezvoltate pentru a oferi o performanță bună în regiunile cu climă mai blândă.
  • Verificarea și întreținerea regulată a anvelopelor dumneavoastră este modalitatea potrivită în care puteți asigura performanța optimă și siguranța

Prin urmare, anvelopele all-season îmbină tehnologia de vară și de iarnă, pentru a crea o anvelopă robustă și versatilă, care are cele mai bune performanțe în condiții de vreme blândă. Haideți să analizăm mai îndeaproape această anvelopă potrivită în orice condiții!

O alternativă la schimbarea între anvelopele de vară și cele de iarnă

Anvelopele sezoniere oferă cea mai bună performanță în condițiile pentru care au fost proiectate în mod specific. Însă, pentru mulți proprietari de mașini, schimbarea anvelopelor o dată la șase luni poate fi incomodă. Așadar, în cazul în care conduceți într-o regiune cu climă moderată, anvelopele all-season ar putea fi pentru dumneavoastră. Acestea pot fi montate o singură dată și apoi pot pur și simplu să rămână pe mașină, indiferent că plouă, că strălucește soarele și chiar dacă se așterne un strat subțire de zăpadă. 

Ce diferențiază anvelopele all-season de alte tipuri de anvelope?

A woman driving a small car in the city

Anvelopele all-season de la Continental îmbină caracteristicile anvelopelor de vară și de iarnă, oferind o soluție hibridă, care le oferă șoferilor tot ceea ce este mai bun din fiecare categorie, chiar dacă aceștia nu conduc în condiții extreme de vreme.

Anvelopele au o adâncime bună a benzii de rulare, care nu este nici prea mică, nici prea mare, permițându-i șoferului să dețină controlul complet pe tot parcursul anului.

Compusul all-season cu proprietăți adaptive îi oferă șoferului o performanță de top pe carosabilul acoperit cu zăpadă și umed din timpul iernii. Datorită unui profil flexibil al benzii de rulare, care constă în umeri deschiși, cu striații minime, anvelopele all-season oferă o bună performanță de frânare și pe carosabilul uscat și umed din timpul verii.

În ansamblu, este esențial să reținem că anvelopele de vară și de iarnă sunt adaptate în mod specific pentru a oferi performanță optimă în condițiile de vreme pentru care au fost concepute, în timp ce anvelopele all-season pot gestiona în mod confortabil orice condiții de vreme, în afara celor extreme.

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALL-SEASON PENTRU CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ PE TOT PARCURSUL ANULUI

Rezultatele excelente obținute în cadrul testelor vorbesc de la sine. Anvelopele premiate de la Continental au o performanță deosebită în cadrul testelor imparțiale din domeniu și pot răspunde necesităților dumneavoastră în materie de anvelope pe tot parcursul anului. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește!


Pentru cine sunt potrivite anvelopele all-season?

A car driving on a motorway

Pentru a vă descurca în zonele cu climă mai blândă, anvelopele all-season ar putea fi o opțiune mai convenabilă. Acest lucru este valabil pentru o serie de vehicule. Indiferent dacă utilizați un sedan, un vehicul din clasa compactă sau un SUV, toate anvelopele noastre all-season sunt furnizate în dimensiuni compatibile.

Având o performanță îmbunătățită pentru o rezistență redusă la rulare, anvelopele noastre oferă o reducere semnificativă a consumului de combustibil, ceea ce face ca ele să fie o alternativă potrivită și pentru vehiculele electrice.

În anumite părți ale lumii, s-ar putea să fie necesar ca anvelopele dumneavoastră să se califice pentru simbolul cu trei vârfuri de munte și fulg de zăpadă. Ne-am ocupat și de acest aspect. Așadar, deși recomandăm anvelope all-season numai pentru zonele cu climă blândă, toate produsele noastre all-season sunt aprobate pentru utilizare în timpul iernii.


Întreținerea anvelopelor pentru toate anotimpurile

 

La fel ca orice altă anvelopă, anvelopele all-season necesită întreținere în mod regulat. Acest lucru nu doar că va îmbunătăți manevrabilitatea, tracțiunea și performanța vehiculului dumneavoastră, pentru un condus confortabil, ci va contribui și la creșterea duratei de viață a anvelopei. Așadar, indiferent dacă aveți anvelope de iarnă, de vară, autoportante sau all-season, rețineți întotdeauna că trebuie să faceți următoarele lucruri:

  • Verificați presiunea în mod regulat și consultați întotdeauna manualul vehiculului pentru a vedea care este presiunea recomandată la anvelopele din față și din spate.
  • Chiar dacă aveți un senzor TPMS la vehiculul dumneavoastră, Continental recomandă să verificați presiunea anvelopelor o dată la două-patru săptămâni, ca măsură de precauție de rutină. 
  • Când verificați presiunea din anvelopele dumneavoastră, verificați întotdeauna și adâncimea benzii de rulare. Pentru a face aceasta, consultați indicatorii privind uzura benzii de rulare de pe anvelopele dumneavoastră sau folosiți un aparat de măsurat adâncimea benzii de rulare