Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

Car driving through a city during autumn

Anvelopele all-season: adâncimea benzii de rulare, legislația privind anvelopele și momentul potrivit pentru a schimba anvelopele

 

Câteva date pe scurt: lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre anvelopele all-season, despre siguranță și despre legislația privind anvelopele

  • Caracterul adecvat al anvelopelor all-season depinde de tipul de climă din zona în care locuiți
  • Anvelopele sunt proiectate în așa fel încât să ofere performanță pe tot parcursul anului, în zone cu climă moderată/blândă
  • Anvelopele all-season de la Continental respectă legislația privind anvelopele din majoritatea țărilor. Pentru a demonstra conformitatea, simbolul 3PMS este afișat pe flancurile anvelopei. Cu toate acestea, pentru a evita amenzile și pentru siguranță, întotdeauna este cel mai bine este să consultați legislația de la nivel local privind anvelopele.
  • Verificați în mod regulat adâncimea benzii de rulare a anvelopei all-season, pentru a menține o tracțiune și o siguranță optimă

Indiferent dacă vă gândiți să cumpărați sau dețineți deja anvelope all-season, sunt câteva lucruri importante de știut despre ele în ceea ce privește siguranța, adâncimea benzii de rulare și cerințele legale. Acest articol va explora fiecare dintre acești factori, astfel încât să puteți fi bine informat cu privire la deținerea anvelopelor all-season. Haideți să începem!

Când ar trebui să montați anvelope all-season?

Puteți monta anvelope all-season oricând, pentru că acestea sunt dezvoltate în așa fel încât să aibă o performanță bună pe tot parcursul anului în zone cu climă moderată. Anvelopele all-season de la Continental sunt proiectate în așa fel încât să ofere o aderență impresionantă pe carosabil în condiții de vară și de iarnă, cu o bună performanță la frânare pe carosabilul uscat și umed, precum și în condiții de lapoviță. De asemenea, acestea oferă randament kilometric și eficiență la condus excelente.

Dacă locuiți într-o zonă cu climă moderată și nu vă confruntați niciodată cu condiții dure pe timp de iarnă sau extreme pe durata verii, anvelopele all-season constituie o opțiune excelentă, pentru că acestea oferă performanță excelentă pe tot parcursul anului și comoditate sporită pentru automobilist.

Ce definește o climă moderată în ceea ce privește anvelopele?

Car driving through a city in the snow

O climă moderată este cea în care mercurul din termometre rareori scade sub punctul de îngheț. O zonă în care este probabil ca uneori șoferul să se confrunte cu condiții dure de condus, precum ninsori abundente, gheață și frig extrem.

Dacă vă confruntați cu condiții dure de iarnă, cu gheață și zăpadă, atunci anvelopele pentru fiecare sezon sunt opțiunea mai potrivită. Anvelopele de iarnă sunt utilizate în mod normal în perioada octombrie-aprilie, iar anvelopele de vară între aprilie și septembrie.

Principalul lucru de reținut este faptul că anvelopele de vară și cele de iarnă sunt create special pentru condiții de vreme specifice, deseori extreme, în timp ce anvelopele all-season sunt opțiuni excelente pentru orice condiții. Dacă nu sunteți sigur în ceea ce privește opțiunea potrivită pentru anvelope, contactați distribuitorul din zona dumneavoastră pentru a beneficia de consultanță personală.

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALL-SEASON PENTRU CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ PE TOT PARCURSUL ANULUI

Rezultatele excelente obținute în cadrul testelor vorbesc de la sine. Anvelopele premiate de la Continental au o performanță deosebită în cadrul testelor imparțiale din domeniu și pot răspunde necesităților dumneavoastră în materie de anvelope pe tot parcursul anului. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește!


Cunoașteți legislația locală privind anvelopele

Anvelopele all-season de la Continental afișează cu mândrie simbolul 3PMS pe flanc, indicând faptul că sunt potrivite pentru condus pe timpul iernii și că respectă legislația privind anvelopele din majoritatea țărilor. Aceasta înseamnă că nu va trebui să schimbați anvelopele all-season în lunile de iarnă. Cu toate acestea, merită să verificați cu atenție cerințele specifice din zona în care locuiți sau în care intenționați să călătoriți. Consultați legislația locală privind anvelopele de iarnă pentru a evita amenzile și pentru siguranță.

Importanța adâncimii benzii de rulare a anvelopelor all-season

Person checking their tire tread using a tread depth gauge

Anvelopele dumneavoastră creează o legătură esențială între vehicul și carosabil. Din acest motiv, banda de rulare a anvelopelor dumneavoastră all-season este atât de importantă. Banda de rulare aderă la carosabil când conduceți. Așadar, dacă aceasta nu este suficient de mare, vehiculul dumneavoastră pierde din tracțiune și are timpi de frânare mai mari; în timp ce canelurile mici ale benzii de rulare îngreunează controlul vehiculului în condiții de vreme umedă și măresc șansele de acvaplanare.

Din motive de siguranță, Continental recomandă ferm verificarea adâncimii benzii de rulare o dată pe lună. Pentru a face aceasta, consultați indicatorii privind uzura benzii de rulare ascunși între canelurile anvelopelor dumneavoastră sau folosiți un aparat de măsurat adâncimea benzii de rulare.