Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Anvelope all-season pentru autorulote

Anvelopele all-season: perfecte pentru vehiculul dumneavoastră recreațional

 

Câteva date pe scurt: lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre anvelopele all-season pentru vehicule recreaționale:

  • Vânzările de autorulote au crescut semnificativ pe durata pandemiei
  • Anvelopele pentru vehiculele recreaționale all-season constituie o opțiune excelentă, din cauza siguranței și performanței lor pe tot parcursul anului
  • Șoferii de autorulote trebuie să ia în considerare clima în care vor conduce atunci când decid ce anvelope să folosească pentru călătoria lor
  • Întreținerea anvelopelor all-season va spori durata lor de viață și va permite o performanță și o siguranță optimă.

Criza provocată de pandemia de COVID-19 a schimbat în mod evident modul în care facem o mulțime de lucruri. De la creșterea ponderii lucrului de acasă până la cumpărăturile online și deplasările tot mai frecvente cu bicicleta la serviciu, pandemia a creat numeroase tendințe noi.

De asemenea, situația a schimbat modul în care unii dintre noi aleg să își petreacă vacanțele. Întrucât restricțiile în ceea ce privește călătoriile se schimbă în mod constant, o mulțime de oameni au transformat pandemia într-o oportunitate de a explora locurile aflate în apropierea lor. Și ce modalitate ar fi mai potrivită pentru a face acest lucru decât călătoriile cu un vehicul recreațional?


Luați în considerare varianta montării de anvelope all-season pe vehiculul dumneavoastră recreațional

A motorhome with all-weather tires driving in the rain on wet roads

Indiferent că intenționați să călătoriți iarna, vara sau în orice moment intermediar, anvelopele all-season pentru vehiculele recreaționale ar putea fi o opțiune excelentă pentru autorulota dumneavoastră. Acestea oferă siguranță completă, tracțiune sigură într-o gamă largă de condiții de vreme și manevrabilitate și performanță excelentă.

Când este cel mai bine să utilizați anvelope all-season pentru autorulote?

Anvelopele all-season pentru vehiculele recreaționale au fost dezvoltate pentru a oferi o performanță bună pe tot parcursul anului în condiții de climă moderată, iar Continental oferă cea mai bună opțiune din întregul segment all-season. Toate modelele sunt proiectate în așa fel încât să ofere o aderență impresionantă pe carosabil în condiții de vară, dar și în condiții de iarnă, precum și o bună performanță la frânare pe carosabilul uscat și umed - chiar și în condiții de lapoviță. În plus, acestea oferă un randament kilometric excelent. Cu toate acestea, este important să reținem că acestea nu sunt adaptate în mod specific condițiilor dure de iarnă. 

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALL-SEASON PENTRU CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ PE TOT PARCURSUL ANULUI

Rezultatele excelente obținute în cadrul testelor vorbesc de la sine. Anvelopele premiate de la Continental au o performanță deosebită în cadrul testelor imparțiale din domeniu și pot răspunde necesităților dumneavoastră în materie de anvelope pe tot parcursul anului. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește!


Gândiți-vă la altitudinea și la temperatura din locurile în care veți călători

A motorhome with all-season tires on a road trip

Pri odločanju, ali bi bile celoletne pnevmatike primerna izbira, je pomembno upoštevati povprečno podnebje v domačem kraju in tam, koder bomo potovali z avtodomom. Continentalove celoletne pnevmatike nudijo varnost in vrhunske zmogljivosti za voznike, ki se vozijo na območjih z zmernim podnebjem.

Če na primer načrtujete potovanje v gore, preverite povprečne temperature v obdobju, v katerem jih boste obiskali. Če boste v zimskem času visoko v Alpah, je zelo velika verjetnost, da vas bo pričakalo veliko snega in ledu, ki za celoletne pnevmatike za avtodome nista primerna. Če pa boste Alpe obiskali poleti, ko prevladujejo mile in hladne temperature ter morda malo snega, se lahko zanesete na celoletne pnevmatike za avtodome.

Opomba: če se z avtodomom nameravate odpraviti v gore, se še posebej posvetite tlaku polnilnega zraka v pnevmatikah. Če pnevmatike napolnite do priporočenega tlaka polnilnega zraka na nadmorski višini 0 metrov, nato pa odpotujete na večjo nadmorsko višino, bo ob vzpenjanju na večjo nadmorsko višino naraščal tudi tlak v pnevmatikah, zato ga bo vmes morda treba prilagoditi. Pravilen tlak polnilnega zraka poiščite v proizvajalčevih navodilih za uporabo vozila.

Sfaturi pentru îngrijirea anvelopelor all-season pentru autorulote

În calitate de proprietar al unei autorulote, cu siguranță doriți să vă asigurați că anvelopele vehiculului dumneavoastră recreațional sunt în stare excelentă, din motive de siguranță și pentru că acest lucru le poate prelungi durata de viață. Iată principalele sfaturi pe care vi le oferim noi privind întreținerea lor:

Tire damage

Verificați-le întotdeauna înainte de orice călătorie

Astfel veți avea ocazia de a vedea dacă au apărut deteriorări sau dacă acestea trebuie să fie rotite sau umflate. Acordați atenție deosebită flancurilor, pentru a identifica tăieturi, fisuri sau umflături.

Air pressure

Verificați presiunea aerului 

La fel ca în cazul anvelopelor pentru mașinile obișnuite, trebuie să verificați presiunea aerului la anvelopele pentru vehiculul recreațional cel puțin o dată la trei săptămâni, chiar dacă nu intenționați să utilizați vehiculul timp de câteva săptămâni. Menținerea presiunii aerului va contribui la asigurarea unei durate de viață mai mari a anvelopelor dumneavoastră.

Tread depth

Verificați adâncimea benzii de rulare

Când verificați presiunea din anvelope, verificați și adâncimea benzii de rulare. Pentru a face aceasta, consultați indicatorii privind uzura benzii de rulare de pe anvelopele dumneavoastră sau folosiți un aparat de măsurat adâncimea benzii de rulare.

manufacturer´s vehicle handbook

Asigurați-vă că greutatea totală a autorulotei nu depășește indicele de sarcină

Respectarea orientărilor în materie de greutate este extrem de importantă pentru păstrarea anvelopelor vehiculului recreațional, precum și pentru siguranța dumneavoastră. Puteți consulta greutatea maximă în manualul producătorului vehiculului dumneavoastră.

Asigurați-vă că greutatea vehiculului recreațional este distribuită uniform 

Pentru a evita uzura sporită la una sau la două anvelope, asigurați-vă că greutatea este distribuită uniform pe toate cele patru anvelope ale vehiculului recreațional. Dacă nu sunteți sigur cum puteți verifica acest lucru, apelați la un specialist în anvelope din zona dumneavoastră pentru a vă verifica autovehicul.

Tire storage

Acoperiți anvelopele atunci când acestea nu sunt utilizate

Dacă vehiculul recreațional rămâne parcat pe alee, pe stradă sau în garaj timp de câteva luni, acoperiți anvelopele, pentru a preveni învechirea acestora din cauza expunerii la razele UV.