Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Anvelope Continental

Marcaje anvelope de iarnă

Marcaje anvelope de iarnă

article_66w_image1

Simbolul M+S

“Anvelopă de zăpadă” înseamnă o anvelopă a cărei profil al căii de rulare, compoziţie sau structură sunt proiectate în principal pentru a obţine, în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă, performanţe superioare anvelopelor normale, referitor la abilitatea de a porni sau a menţine vehiculul în mişcare.

article_66w_image1

Simbolul alpin

Marcajul "Fulgului de nea" identifică anvelopele de iarnă în concordanţă cu regulamentul UNECE (valabil in UE şi multe alte ţări) şi a legilor referitoare la anvelope din SUA şi Canada. Performanţele pe zăpadă a acestor anvelope trebuie să fie dovedite de teste obiective şi să atingă sau să depăşească anumite limite bine definite. Aceste anvelope asigură performanţe ridicate la siguranţa şi controlul autovehiculului pe zăpadă, gheaţă sau în general la temperaturi scăzute.

Caz special anvelope 4x4/SUV

Multe SUV-uri şi vehicule pentru Off-road sunt echipate cu anvelope marcate cu simbolul “M+S”. Motivul pentru acest lucru este că această categorie de anvelope a apărut iniţial în Statele Unite ale Americii unde anvelopele pentru toate anotimpurile cu marcajul “M+S” sunt obişnuite. În cadrul portofoliului Continental acest exemplu se aplică liniilor de produs ContiCrossContact LX, ContiCrossContact LX Sport sau Conti4x4Contact.
Marcajul M+S este definit oficial în directiva europeană ca: “o anvelopă cu un profil al căii de rulare şi o structură care asigură o performanţă mai bună pe zăpadă decât cele ale unei anvelope normale”. Aşadar perfomanţele unei anvelope marcate cu simbolul “M+S” nu sunt definite sau măsurate.
Performanţele pe zăpadă al anvelopelor de iarnă sunt specificate în America de Nord cu aşa numitul Simbol alpin. Doar anvelopele care corespund sau depăşesc aceste cerinţe pot sa fie marcate cu Simbolul alpin.


Recomandarea Continental

Chiar dacă anvelopele marcate cu M+S  sunt recunoscute prin lege în unele ţări europene ca fiind anvelope de iarnă Continental recomandă folosirea în condiţii de iarnă a anvelopelor cu Simbolul Alpin şi cu o adâncime a profilului de minim 4mm.