Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

FAQ - Întrebări frecvente

Programul voluntar de înlocuit anvelope

ContiSportContact 5 P 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD

Cum verific dacă anvelopele de pe vehicul sunt afectate?

Verificaţi marca anvelopei (Continental), linia de produse, dimensiunea şi numărul de serie DOT marcate pe anvelopele dvs. Dimensiunea anvelopei afectate este 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD. Linia de produse afectată şi numărul de serie DOT al acestora este după cum urmează:

Produs

Număr identificare DOT

ContiSportContact 5P 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD

 

CP2V N6XP 3515 to 3615

 

 

Ultimele patru cifre din numărul de serie DOT (3515) indică perioada fabricaţiei (săptămână/an). Anvelopele cuprinse între 3515 (săpt. a 35-a din anul 2015) şi 3615 (săpt. a 36-a din anul 2015) sunt vizate de acest program voluntar de înlocuire. Nu sunt afectate alte dimensiuni de anvelope, alte perioade de fabricaţie sau linii de produse.

Ce trebuie să fac dacă deţin anvelope afectate?

Anvelopele afectate vor fi înlocuite de către dealerul de anvelope de la care le-aţi achiziţionat. Dacă aveţi întrebări, vizitaţi website-ul nostru www.Continental-tires.com/Exchange pentru informaţii suplimentare sau contactaţi organizaţiile locale menţionate pe website pentru detalii.

Când va începe acest program şi care este perioada de derulare a acestuia?

Programul nostru voluntar de înlocuire a început pe data de 24 februarie 2016. Am informat autorităţile naţionale şi suntem în contact cu dealerii/importatorii noştri în scopul implementării programului. Programul va fi derulat pe o perioadă nedeterminată astfel încât anvelopele să poată fi înlocuite şi mai târziu (vezi şi secţiunea „Costuri“). Cu toate acestea, vă rugăm ca înainte de reutilizare să verificaţi anvelopele vehiculului. Anvelopele vizate trebuie să fie schimbate cât mai repede posibil.

Ce costuri va trebui să acopăr?

Continental va acoperi preţul integral de achiziţie al noii anvelope (inclusiv costurile de montare, echilibrare etc. dacă este necesar) pentru  toate înlocuirile făcute până la data de 31.08.2017. După data de 31.08.2017, compensaţia se va face conform versiunii actualizate a politicii Continental privind garanţiile.

De ce sunt înlocuite anvelopele?

Datorită utilizării unui material inadecvat, anvelopele pot dezvolta o formă neregulată în zona suprafeţei de rulare. Acest lucru ar putea duce la contact între anvelopă şi vehicul, capacitate de manevrare redusă şi limitarea capacităţii de rulare cu viteză mare. Până în acest moment, Continental nu a primit niciun raport cu privire la producerea de accidente sau vătămări corporale care să aibă vreo conexiune cu această condiţie a anvelopelor. Programul de înlocuire a fost iniţiat într-o manieră proactivă pentru a evita orice riscuri potenţiale la care ar putea fi expuşi conducătorii auto şi alţi participanţi la trafic. Anvelopele afectate au fost vândute clienţilor din Europa şi numai în centrele specializate de înlocuire.

Ce măsuri veţi lua pentru a remedia defectul?

Materialul inadecvat a fost îndepărtat imediat de la descoperire. Toate anvelopele ContiSportContact 5 P fabricate în afara săptămânilor 3515 şi 3615 conţin materialul corect. 

Dar siguranţa celorlalte anvelope Continental?

Brandul Continental este asociat cu anvelope de calitate superioară. Anvelopele Continental sunt concepute şi fabricate conform celor mai ridicate standarde de calitate. Siguranţa clienţilor noştri se află mereu pe primul loc. Situaţia de mai sus este strict legată de articolul, dimensiunea şi perioada de fabricaţie menţionate.

Au avut loc accidente?

Nu, nu am fost informaţi cu privire la producerea de accidente sau vătămări personale.

Cum procedez în cazul în care am nevoie de informaţii suplimentare referitoare la program?

Am adăugat informaţii suplimentare inclusiv detalii de contact locale pe pagina următoare: www.continental-tires.com/exchange. Pentru întrebări ulterioare contactaţi partenerul dvs. local.

Această pagină folosește cookies pentru ca dvs. să aveți o experiență mai plăcută. Aflați mai multe aici