Produse pentru Autoturisme / Autoutilitare / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologie

Comunicat de presă

Continental anunţă programul voluntar de înlocuire a anvelopelor pentru autoturisme

  • Program de înlocuire a anvelopelor ContiSportContact 5 P dim. 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD
  • Programul acoperă aproximativ 500 de anvelope fabricate în săptămânile 35 şi 36 a anului 2015

Hanovra, 24 februarie 2016.

Continental a anunţat astăzi derularea unui program voluntar de înlocuire a anvelopelor care acoperă aproximativ de 500 de anvelope tip ContiSportContact 5 P dim. 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD. Datorită utilizării unui material inadecvat, anvelopele pot dezvolta o formă neregulată în zona suprafeţei de rulare. Acest lucru ar putea duce la contact între anvelopă şi vehicul, capacitate de manevrare redusă şi limitarea capacităţii de rulare cu viteză mare. Până în acest moment, Continental nu a primit niciun raport cu privire la producerea de accidente sau vătămări corporale care să aibă vreo conexiune cu această condiţie a anvelopelor. Programul de înlocuire a fost iniţiat într-o manieră proactivă pentru a evita orice riscuri potenţiale la care ar putea fi expuşi conducătorii auto şi alţi participanţi la trafic. Anvelopele afectate au fost vândute clienţilor din Europa şi numai ca piese de schimb.

Anvelopa Continental afectată poate fi identificată după cum urmează:          

Produs         

 Număr identificare DOT

ContiSportContact 5 P 235/35 ZR 19 (91Y) EXTRA LOAD

DOT CP2V N6XP 3515

DOT CP2V N6XP 3615

Ultimele patru cifre ale seriei DOT indică perioada în care au fost fabricate (săptămâna/anul). Anvelopele afectate vor fi înlocuite fără niciun cost. Nu sunt afectate alte dimensiuni de anvelope, alte perioade de fabricaţie sau linii de produse.

Continental a demarat procesul de notificare al autorităţilor naţionale competente în data de 23 februarie 2016 şi este în contact cu dealerii de anvelope cu scopul de organiza şi implementa acest program voluntar de înlocuire. Oricine are nevoie de informaţii suplimentare, inclusiv instrucţiuni pentru identificarea anvelopelor afectate şi partenerul de contact local, este rugat să viziteze website-ul Continental

website www.continental-tires.com/Exchange

Această pagină folosește cookies pentru ca dvs. să aveți o experiență mai plăcută. Aflați mai multe aici